Frokostmotiv sett ovenfra med eltefritt brød
ENEstående Mat

Påskemat å bli glad av

Som enestående har jeg hatt et litt anstrengt forhold til påske. Den kan litt for lang og stille, spesielt hvis jeg ikke har noen å dele den med. Så for meg er det ikke så viktig hvor jeg er, men at jeg har noen å være der sammen med <3 Og at vi har litt (eller mye) god påskemat å kose oss med, selvsagt.

Frokostmotiv sett ovenfra med eltefritt brød

Det er stor sannsynlighet for at du har god tilgang til eget kjøkken denne påsken, enten hjemme eller på hytta. Og det kan utnyttes til det fulle med å legge opp til alle tiders påskemeny! Her er noen av mine favoritter:

Eltefritt brød til påskefrokosten

Er det noe jeg har blitt ekstra glad i det siste året, så er det å bake brød. Som mange andre har jeg kastet med på surdeigbølgen, men til påskeuka tenker jeg det er fint å bake eltefritt. Det krever mindre innsats og smaker himmelsk godt.

eltefritt grytebrød i jerngryte

Fjorårets påskebrød var eltefritt grytebrød med egg og havre – en perfekt kombinasjon som gir brødet ekstra god smak. Andre favoritter er brød med valnøtter og eltefritt semulebrød med nigellafrø.

Deilige påleggsalater til påskelunsjen

Med alt det deilige brødet så må man jo ha litt ekstra godt pålegg. Kjør på med ost og skinke hvis det er det beste du vet, men hva med å lage en nydelig eggesalat? Eller kanskje du foretrekker kyllingsalat med tandoorikrydder? Dét er digg, det!

kylling og tandoorisalat

Påskemat med høy digg-faktor

Selv om påsken kanskje ser annerledes ut enn du hadde tenkt deg (eller i alle fall håpet på), så er i alle fall solveggen et mål som er innen rekkevidde. Og det trengs ikke så mye mer enn solbriller, faktor på nesa og noe godt i sekken, for å føle at man er på en slags påsketur.

hot cross boller med marsipan og glasur

Hjemmebakte boller med rosiner og krydder er egentlig en engelsk påsketradisjon fra 1300-tallet. Jeg har laget min egen versjon med marsipan. Mmmm…

caffe mocha

Som følge til bollene vil jeg foreslå en deilig caffé mocha med smak av appelsin. For man må jo få i seg litt appelsin i påsken, eller hva?

Påskemiddag – med og uten lam

Hvis påskeværet viser seg fra sin aller beste side er det perfekt å starte grillsesongen denne påska. Kjør på med pølser, hamburgere, koteletter og lammelår – alt som er godt!

bilde av 3 små slidere med pulled lammekjøtt

Selv vil jeg kanskje gå for pulled lam burger med mynte. Det er laget av lammeskank, og den kan du fint tilberede på grillen hvis du vil. Eller kanskje du foretrekker lammekoteletter?

For de som ikke er så begeistret for lam, vil jeg slå et slag for kylling i kremet estragonsaus. Den smakskomboen er bare himmelsk <3

kremet kylling med estragon og rosenkål

Gul påskedessert

Til dessert “må” det bli noe gult! I fjor fikk jeg endelig dreisen på lemon curd. Ikke det at det er vanskelig, men det krever litt tålmodighet og det er noe jeg ikke alltid har for mye av ;)

Vel, det som er så digg med å ha sitronkrem stående, er at det kan brukes til en superenkel dessert med rugsmuler og yoghurt.

dessert med lemon curl, yoghurt og rugbrødsmuler

Og helt til slutt, så er det ingenting som sier “påskemat” så mye som ei stor, gul og herlig suksessterte. God påske til alle sammen <3

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.