isbiter med blomster
Drikke

Sommerlige isbiter med blomster

Cooks in 5 minutter Difficulty Easy

Spiser du blomster? Hva med å drikke dem? Spiselige blomster er både vakkert og godt og har blitt mer og mer populært – også utenfor restaurantkjøkkenet. Og noe av det enkleste du kan lage selv (uten å kunne noe som helst om blomster eller deres kulinariske bruksområder) er å lage isbiter med blomster. Syriner, for eksempel – selve duften av sommer!

syriner til isbiter

Prøv også lavendelsirup eller granskuddsirup! Nydelig til sommerdrinker og på iskrem.

Hver gang jeg kjenner duften av syriner på en sommervarm junidag tenker jeg på mormor og mamma. Da jeg var yngre ble mormors bursdag feiret hvert år på tradisjonelt vis: familien samlet til laks med agurksalat og jordbær til dessert. Og på bordet stod syriner som mamma hadde plukket samme dag fra treet i hagen der jeg vokste opp.

Gode minner – pakket inn i en isbit!

Å kalle dette en oppskrift er vel å strekke det litt langt. Se på det mer som et tips til å lage noe eksepsjonelt ut av en helt hverdagslig ting som vi kanskje ikke tenker så mye over ellers. De små blomstene kommer sakte ut av isen og sprer en herlig sommerlig duft i glasset. Av og til skal det nemlig ikke mer til enn en ekstra vakker isbit med blomster i vannglasset for å gjøre å gjøre dagen bittelitt bedre.

isbit med syriner

isbiter med blomster

Isbiter med syriner (eller andre spiselige blomster)

  • Syriner
  • Varmt vann

Start med å ta deg en tur ut i hagen, naboens hage eller nærmeste park. Snus deg frem til syrinene, hvite, lys og mørk lilla. Klipp av en klase eller to med blomster og ta med hjem. Du må selvsagt være trygg på at treet ikke er sprøytet med plantevernmidler.

Skyll blomstene godt for pollen og insekter og knip av de små blomsterhodene.

Legg noen få blomster i isbitformer. Fyll forsiktig på med varmt vann. Varmt vann gjør at isbitene blir ekstra klare.

Sett formen i frysen natten over – så er isbitene klare til bruk! Lag gjerne mange isbiter og oppbevar dem i en pose eller beholder i fryseren. Så kan du nyte følelsen og duften av sommer lenge etter at syrinene har sluttet å blomstre.

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.