Home » Om meg

Om meg

Oppskrifter for én – inspirasjon og matglede for alle

Generelt er matoppskrifter basert på å mette 4 personer/porsjoner. Oppskriftene jeg legger ut er justert ned til 1 person/porsjon (med unntak av kaker, brød o.l.).

Hvis du vil bruke oppskriftene til flere, er det stort sett så enkelt som å bruke gangetabellen. Når det er sagt, så er det nok lurt å holde litt igjen på krydderet når du skal lage til flere. Det er bedre å smake til med litt og litt til du finner den rette balansen.

Det er ingenting i veien med å være singel, men det er enda bedre å være enestående!

Jeg heter Anne Cathrine, kommer fra Kristiansand og bor i Oslo. En venninne fortalte meg en gang at hun var “enestående”, ikke singel. Som medsøster med samme sivilstatus likte jeg utrykket svært godt. Derav tittelen på bloggen.

Utgangspunktet mitt for å skrive om mat, er dette: Jeg liker å lage mat, spise mat, snakke mat og lese mat(oppskrifter). Men som “enestående” har jeg ikke vært veldig flink til å kokkelere kun til meg selv. Jeg har rett og slett ikke orket stå på kjøkkenet i timesvis, for så å sluke resultatet på 5 minutter foran TV’n. Det har blitt mye frossenpizza, for å si det sånn.  Så… Jeg lager mat til meg selv (og litt til andre), tar bilder av resultatet og legger det ut her. Det er jo alltid hyggelig når man kan dele matopplevelsene med andre.

Alle oppskriftene jeg legger ut er testet ut på mitt lille kjøkken. Oppskriftene er hentet fra ymse steder: Noen har jeg fått på mail av matglade venner og kolleger, noen har jeg funnet på nett. Eller i kokebøker jeg har i bokhylla. Jeg modifiserer, legger til og trekker fra, og slik blir det til noe “nytt”.

Jeg krediterer opphavet til rettene med mindre jeg har gjort så mange endringer at de ikke lenger ligner.

Bildene er mine og kan ikke benyttes andre steder med mindre du har skriftlig tillatelse (fra meg) til det.

Håper du finner noe du liker! Legg gjerne igjen en kommentar eller spørsmål om det er noe du lurer på – eller hvis du har innspill til hvordan oppskriftene kan bli enda bedre.

Du kan også sende mail til ac (at) enestaaendemat.no