julekaker med rosmarin og pistasjnøtter
Småkaker

Julekaker med rosmarin

Har du noen gang smakt julekaker med rosmarin? Ikke det? Da har du noe å glede deg til…

Det høres kanskje litt snodig ut med rosmarin i søte julekaker, men det funker som bare det. Den litt “barnålaktige” urten spiller perfekt på lag med både pistasjnøtter og klementinskall. Kombinasjonen fører i alle fall at mine smaksløker umiddelbart begynner å danse rundt juletreet.

Himla god smakskombinasjon

I utgangspunktet er dette en oppskrift jeg har fått fra min tante. Jeg har halvert den opprinnelige mengden og brukt klementinskall i stedet for appelsinskall. Det synes jeg gir småkakene en enda bedre smak. Prøv gjerne med appelsinskall hvis du foretrekker det. Eller limeskall. Det tror jeg kan smake veldig godt!

I tillegg er det superenkelt justere hvilke smaker du vil ha mest av: Du kan redusere mengden rosmarin, eller du kan bruke skall fra en hel klementin. Jeg personlig elsker at rosmarinen er tydelig og at smaken av klementin er litt dempet.

En annen julefavoritt er Nigellas julekaker med tranebær og hvit sjokolade.

julekaker med rosmarin, pistasjnøtter og klementinskall

Julekaker med rosmarin, pistasjnøtter og klementinskall (ca. 30 kaker)

  • 125 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 1 egg
  • 0,5 klementin, revet skall
  • 275 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5-2 ss (ca. 4-5 g) fersk rosmarin, finhakket
  • 25 g pistasjnøtter, grovhakket

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme. Dekk 2 stekebrett med bakepapir.
  2. Visp smør og sukker sammen til en kornete masse. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett egg og visp til blandingen er lys og litt luftig. Rør inn revet klementinskall.
  4. Ha i mel, bakepulver og salt. Bytt til K-krok på maskinen og kjør akkurat lenge nok til at du har en samlet deig.
  5. Rør til slutt inn finhakket rosmarin og hakkede pistasjnøtter. Bland sammen til alt er jevnt fordelt.
  6. Bruk hendene til å forme små kuler à 15-20 gram-ish. Du behøver ikke veie alle, men finn en grei størrelse og prøv å få alle så like som mulig for å få et jevnt stekt resultat.
  7. Plasser kulene på stekebrettene og press hver kule litt ned med baksiden av en gaffel.
  8. Stek midt i ovnen, i 7-9 minutter. Kakene kan være helt lyse eller med litt gylden farge, det er opp til deg.
  9. Avkjøl på rist og oppbevar tørt og mørkt i en kakeboks.
julekaker med smak av rosmarin

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.