kylling og tandoorisalat
Lunsj, Matpakke, Salat

Kylling og tandoori sandwichsalat

Jeg har kommet fram til at jeg har en svært upålitelig hukommelse. For eksempel har jeg svært lett for huske navn på amerikanske skuespillere fra 80- og 90-tallet, men spør du meg hvem kulturministeren i Norge er – da sliter jeg. Et annet eksempel er da jeg for ca 20 år siden var på studietur i York. Tre uker med forelesninger, og jeg har ikke peiling på hva det hele dreide seg om (bortsett fra at det sikkert hadde noe med engelsk å gjøre, siden jeg det var det grunnfaget jeg tok). Det jeg derimot kan fortelle er hva jeg spiste til lunsj hver dag de samme tre ukene: baguette med en vidunderlig spennende og krydret kyllingsalat! Snakk om å huske de viktige tingene i livet…

kylling og tandoorisalat

Jeg har titt og stadig tenkt på de deilige sandwichene, men merkelig nok aldri gjort noe med det. Nå har jeg brukt min vaklende hukommelse og noe stødigere matinteresse til å lage noe som kanskje ligner. Eller kanskje ikke… Hvem vet? Sabla godt er det uansett :-)

Kylling og tandoori sandwichsalat (nok til 2 sandwich)

1 kyllingfilet
Salt og pepper
Olje til steking

40 g majones
1 ts tandoori masala
1 lite eple, i små terninger
1 liten vårløk, grovt hakket
1 ss finhakket frisk koriander
0,5 ts limesaft
Salt og pepper

Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek i nøytral olje, på middels sterk varme til den er gjennomstekt. La fileten avkjøles før den skjæres i små terninger.

Bland sammen majones, tandoorikrydder, eplebiter, vårløk og koriander i en blandebolle. Smak til med limesaft, salt og pepper. Rør til slutt inn avkjølte kyllingterninger, dekk bollen med plast og la salaten trekke noen timer (gjerne over natten slik at smakene får satt seg).

2 bildet av tandoori sandwichsalat

TIPS: For en litt “lettere” versjon, bytt ut 20 g majones med 20 g lettrømme eller lett creme fraiche.

6 Comments

  1. Hei! Dette hørtes kjempegodt ut! Men tror du det vil være godt med tunfisk i stedet for kylling?

    • ENEstående Mat

      Har aldri prøvd med tunfisk og tandoori… Men det høres jo spennende ut. Jeg ville prøvd hvis jeg var deg :-)

  2. Kjenner meg godt igjen i dette!
    Sandwichen høres god ut, men vil nok bytte ut eple med mango eller fersk ananas.

  3. Nydelig sandwich!!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.