skål med guacamole
Saus, Snacks, Tilbehør

Verdens beste guacamole og spicy tortillachips

Altfor ofte blir jeg fysen på chips og dipp. Og altfor ofte gir jeg etter. Viljestyrken min har dessverre sørgelig lite å stille opp med – den er en lett match for lystene mine. Heldigvis finnes guacamole. Guacamole tilfredstiller både ganen og den delen av meg som så gjerne vil spise sunt. Så det blir i alle fall litt “vinn vinn”.

skål med guacamole

Verdens beste guacamole er såre enkelt: det er den du lager selv, uansett oppskrift! Jeg har vært trofast mot samme variant i årevis, men denne gangen har jeg valgt å “sprite” den opp litt med  spisskummen og koriander. Og spicy tortillachips.
Sava, så digg!

Verdens beste guacamole

1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/4 gul løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1 avokado
Limesaft
1/4 ts spisskummen
Frisk koriander, finhakket
Salt

Ha finhakket hvitløk, løk og tomater i en morter (eller en blandebolle). Del avokadoen i to og fjern steinen. Grav ut kjøttet med en spiseskje, skvis over litt limesaft og mos godt sammen med de andre grønnsakene i morteren. Du kan også bruke en gaffel. Rør inn spisskummen og finhakket koriander, og smak til med salt. Nytes med en gang.

hjemmelaget tortillachips

Spicy tortillachips
Solsikkeolje, eller annen nøytral olje
Paprikapulver
Chilipulver
Tortillalefser
Maldonsalt

Sett ovnen på 225 grader. Bland sammen olje, paprikapulver og chilipulver. Pensle den ene siden av torillalefsen med krydderoljen. Dryss over litt grovt salt. Legg lefsen på bakepapirkledd stekebrett med den smurte siden ned. Pensle den andre siden og dryss forsiktig med salt. Del lefsen i “snipper” med et pizzahjul eller en skarp kniv. Stek på øverste rille i 3-4 minutter til chipsene er blitt gyldne og sprø. Avkjøl på rist, og nyt alene, eller sammen med verdens beste guacamole :-)

torillachips og guacamole

8 Comments

 1. Men dette ble jo perfekt følge til min No bean Texas chilli! Tusen takk, ha en fin helg :)

 2. Nam nam nam! Flotte bilder :)) Sånne tortillachips pleier jeg også å lage. Så godt!

 3. Hei :) så kjempe godt ut, men hvor mye krydder bruker på tortillachipsen? :)

  • ENEstående Mat

   Hei Ida! Det kommer litt an på hvor mye du skal lage og hvor krydret du liker det. Vil kanskje anta 1 ts paprikapulver til 1 dl olje. Og så må du smake deg til med chilien, hvor sterk du vil ha chipsen. Lykke til :-)

 4. Gro Gjesvold

  Jeg har lagd Guacamole i mange år,men har aldri brukt tomat.
  Kun avokado , hvitløk ,sitron og salt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.