brownies med marsipan
Kake

Lettvint brownies med marsipan

Rester av marsipan er kanskje ikke så vanlig å ha i hus, eller? Vel, det kan være du ønsker at du har en stump marsipan liggende hvis du fortsetter å lese her. Det som følger er nemlig oppskrift på intet mindre enn verdens beste brownies med marsipan! Du er herved advart ;-)

brownies med marsipan

Da jeg studerte i USA hadde jeg spesielt én guilty pleasure som sikkert stod for halvparten av min vektøkning der over alene. Det var et stykke svett brownie, pakket inn i plast. Pakkene lå stablet i en kartong på disken til min nærmeste convenience store og kostet 1 dollar per stykk. Det var overhodet ingenting innbydende med dette kakestykket og likevel var jeg helt maktesløs hver gang jeg kom til kassa. Den browniesen bare måtte bli med meg hjem – gang på gang.

Denne browniesen er langt bedre enn den masseproduserte 1 dollars-kaken i San Francisco. Men den har den samme, deilige konsistensen som jeg blir helt mo i knærne av: litt seig og akkurat passe kladdete.

Marsipanen og det finmalte mandelmelet gir sjokoladekaken en nydelig nøttene smak uten at man behøver å tygge på harde nøtter (noe mange ikke er så begeistret for). Dette er det altså en brownies helt uten motstand av noe slag og den er fullstendig uimotståelig!

Er du en av dem som er begeistret for nøtter kan jeg sterkt anbefale å smake brownies med salte pekannøtter. Oh, sweet lord!

brownies med marsipan

Brownies med marsipan (1 kake)

  • 160 g smør, smeltet
  • 160 g mørk sjokolade eller 4 ss kakaopulver
  • 4 egg
  • 100 g brunt sukker
  • 50 g hvitt sukker
  • 75 g mandelmel/finmalte mandler
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 150 g revet marsipan

Sett ovnen på 160 grader. Gjør klar en kakeform med bakepapir i bunnen og langs sidene. Jeg brukte en kvadratisk kakeform på 23×23 cm, men du kan også bruke springform på 24 cm i diameter.

Smelt smør og sjokolade forsiktig sammen i en kasserolle på lav varme. Bruker du kakaopulver siktes det inn når smøret er ferdig smeltet. Rør om og sett til side.

Pisk egg og sukker sammen i 3-4 minutter på høy hastighet, til en lys og luftig eggedosis.

Sikt inn mandelmel, hvetemel, bakepulver og salt og bland sammen til en jevn røre. Hell over smeltet smør og sjokolade og rør alt godt sammen. Ha til slutt i revet marsipan og rør om til marsipanen er jevnt fordelt.

Fordel browniesrøren jevnt ut i kakeformen og stek på rist midt i ovnen, 25-30 minutter. Trikset er å ikke steke brownies for mye, men heller ikke for lite. Stikk med kakepinne mot slutten av steketiden. Det kan godt være litt kakerøre på pinnen.

La kaken avkjøle i formen og stå kaldt til dagen etter før servering. Da får den satt seg skikkelig og blir uimotståelig digg og herlig kladdete.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.