lekre crinkle cookies melisdryss
Småkaker

Crinkle cookies med peppermynte

Crinkle cookies er en liten hyllest til sprekker i overflaten og det faktum at selv om det kommer noen rynker og litt krøll her og der, så er det det som er inni som teller.

Det ble kanskje litt for mye å legge på en uskyldig liten julekake, men de er jo bare så skjønne. Bare navnet gjør meg ekstra glad (og bittelitt filosofisk)!

Disse vidunderlig instavennlige mandelkakene inneholder de samme ingrediensene som man bruker til franske makroner, men der stopper likheten. Crinkle cookies er myyyye enklere å lage og målet er faktisk å få så mange sprekker som overhodet mulig. Det eneste som er dumt med dem er at jeg ikke har funnet et godt norsk navn på de.

lekre crinkle cookies melisdryss

En annen likhet med de franske makronene er at disse kakene er enkle å sette både smak og farge på. Her har jeg brukt knuste peppermyntedrops, men både kakao, sitronskall, vanilje og pepperkakekrydder vil også smake godt. De deilige sprekkene blir ekstra tydelige om deigen lages med mørk, enten med kakao eller en kraftig konditorfarge. Da blir kontrasten ekstra stor mot det hvite melisdrysset på utsiden.

crinkle cookies med peppermyntesmak

 

Crinkle cookies med peppermynte (ca. 26 stk.)

  • 200 g mandelmel
  • 125 g melis, siktet
  • 25 g polkadrops/peppermyntestang
  • 1 stort egg
  • Rød konditorfarge (kan sløyfes)
  • 50 g melis

Sett ovnen på 180 grader og legg bakepapir på stekebrettene. Ha mandelmel og siktet melis i en blandebolle. Kjør polkadropsene til fint støv i en blender/urtehakker, eller finhakk så godt du kan for hånd. Ha i bollen og rør om.

Pisk egget lett sammen og ha i sammen med det tørre. Bland sammen til en samlet masse. Det kan virke som det er lite væske i begynnelsen men det skal gå.

Tilsett rød konditorfarge dersom du vil ha farge på kakene. Hvor mye farge du får kommer an på typen farge. Min gav veldig lite farge. Et tips er å dele deigen i to og ha farge i den ene delen, mens den andre er hvit.

Trill kuler på ca. 15 g. Ha litt fukt på hendene dersom deigen virker for tørr. Rull kulene i en skål med siktet melis og legg over på stekebrettet. Press litt forsiktig ned på hver kule, da blir kakene jevnere stekt.

Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Kakene skal ikke få noe særlig farge og har en myk kjerne når de er varme.

Crinkle cookies er aller best når de er helt ferske. Da har de en tynn, sprø skorpe og er seige og gode inni. De blir hardere etterhvert. Den beste måten å bevare seigheten er å oppbevare kakene i frysen, selv om det kan gjøre at kakene mister noe av den fine, krakelerte finishen.

crinkle cookies med peppermyntesmak

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.