panne med kylling i mangosaus
ENEstående Mat

Påskemat

Hvis du er ute etter den ultimate oppskriften på lammelår – move on! Det finner du ikke her, dessverre, da jeg finner det noe vanskelig å lage lammelår til én uten å bli stuck med lammekjøtt en måned framover… Dette er også en 100% smågodt-fri sone, bare så det er sagt. Skulle du derimot trenge litt inspirasjon til påskens mange måltider, frokoster såvel som middager, med og uten lam, så kan det være jeg har et og annet å friste med.

Påskemat alle kan li’

Mitt påskebord kommer til å være dekket med svært variert innhold og jeg starter med verdens enkleste dessert…

Superenkel påskedessert
Appelsiner er en viktig del av den norske påskeopplevelsen. Ingen tur uten en appelsin og to. Men prøv den som dessert også – med dadler, chili og kanel. Enklere kan det nesten ikke gjøres!

tallerken med appelinskiver og kanel

Eltefritt grytebrød med valnøtter
Eltefritt brød er superenkelt å lage – hvor som helst. Alt du trenger er 5 ingredienser og tid. Og det har man jo en del av i påsken. Dette brødet med pekannøtter er like godt til frokost som til ostefatet.

bilde av brødskive med pekannøtter

Portvinsmarinert aprikos til ostefatet
Jeg er av den oppfatning at det alltid passer med et ostefat. Du behøver ikke gå amok i ostedisken heller. Alt du trenger er en hard ost (guyère eller manchego-lignende), en myk ost (brie, cammebert eller chèvre-lignende) og en blåmuggost. Og noe digg tilbehør, da, som disse aprikosene eller hjemmelaget fikenmarmelade

portvinsmarinerte aprikoser med stjerneanis

Müslibar
Ingen påske uten ekte turmat. Enten det er tur til fjells eller vanns eller pubs – husk å drikke nok væske og fyll på med energi!

3 stk muslibar på en fjøl

Risotto med gresskar
Risotto er utrolig digg kosemat som metter og varmer i timesvis. Og så er det få ting som er så koselig som å kose seg med et glass vin og musikk på øret samtidig som man rører i risen.

gresskarrisotto_2

Pita med lammeragu
Lam hører til påsken, og denne oppskriften bruker rester av det lammelåret som du IKKE finner oppskrift på på denne bloggen. Så kan du ha lam på 1. og 2. påskedag også – uten å gå lei.

nærbilde av pitabrød med lam og tzatziki

Kylling i mangosaus
Man må jo ha noe gult på påskemenyen, og da vil jeg anbefale denne smakfulle kyllingretten med en helt vidunderlig god og enkel mangosaus. NAM, sier jeg bare!

panne med kylling i mangosaus

Torta Sbrisolona
Denne kaken fikk jeg første gang servert ved Lago di Garda i Italia (det er også eneste gangen, faktisk). Flere bør oppdage dens gode egenskaper som at den er enkel å lage, smaker superdigg og imponerer stort på tross av “kjedelig” utseende. Det er en perfekt kake å ta med seg på ferie og passer godt til kaffen – eller til et lite glass søt dessertvin.

sbrisolona_1

Ostekake med proseccogelé
Alt blir gøyere med bobler – også ostekake (som også er ganske gøy i seg selv). Og liker du ikke bobler kan du se om du finner en annen ostekake du kan li’ her

Bilde av et stykke ostekake med gelelokk

God påske – og husk solkrem!

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.