ingefærkake med hasselnøtter og tørket frukt
Bakst, Dessert, Kake

Ingefærkake med nøtter og frukt

Denne formkaka er litt som den “typiske” sørlending: konservativ, beskjeden og opptatt av å ikke skille seg ut i mengden. Det er først når du pirker litt i overflaten at du oppdager et saftig indre, en spennende og krydret personlighet og skjulte skatter som nøtter og tørka frukt. Oj, der stoppet likhetene brått opp, men du forstår poenget: Dømmer du sørlendingen, eller ingefærkaka, på utseendet alene kan du gå glipp av noe stort.

ingefærkake med hasselnøtter og tørket frukt

Jeg er stor fan av formkaker. De har ingen fondant-roser å bruse med for å få oppmerksomhet. Formkaker MÅ smakes på. Og denne deilige godsaken byr på mørk og deilig sødme i kombinasjon med varmende ingefær. Det er litt sånn pepperkakeaktig – og derfor passer kaka også veldig godt sammen med en kremete og fin blåmuggost.

Ingefærkake med nøtter og frukt (1 brødform)

125 g brunt sukker
100 g mørk sirup
100 g lys sirup
100 g smør
200 g hvetemel
1 ts natron
0,25 ts salt
1,5 ts malt ingefær
1,25 dl lettmelk
2 egg
85 g hele hasselnøtter
80 g tørket fruktmix i små terninger (ferdigkjøpt på Coop med ananas, papaya og melon), eller evt. annen tørket frukt

Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Klargjør en brødform med bakepaprir eller smør godt med olje eller smør.

Ha sukker, sirup og smør i en kasserolle og varm opp på medium varme til alt er flytende. Rør om underveis.

Bland alt det tørre i en bakebolle. Pisk sammen melk og egg i en skål og bland så sammen med melblanding. Rør så inn det smeltede sukkeret og vend til slutt inn nøtter og frukt. Nøttene og frukten kan også legges i brødformen når røren helles over i brødformen. Hell da i 1/3 av røren og fordel halvparten av frukt og nøtter utover. Hell på neste tredjedel av røren og fordel resten av nøttene og frukt jevnt utover. Hell til slutt over resten av røren.

ingefærkake med ost

Stek ingefærkaken på rist i nederste del av ovnen, i ca 50-60 minutter. Stikk med trepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Er pinnen ren når den trekkes ut er kaken ferdig stekt. Avkjøl i formen, på rist, i minst 10 minutter før kaken løftes ut.

Ingefærkaken står stødig på egen ben som nær perfekt kaffekake eller turmat, men prøv også en skive eller to til ostefatet. Ingefærkake med blåmuggost = OMG! Det er også ganske digg med en kule vaniljeis eller vaniljekesam til, og VIPS! så har du en knallfin dessert.

Utgangspunkt for oppskriften fant jeg på MatPrat.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.