Lammeburger med myntegele
Middag

Lammeburger med myntegelé

Som enestående har jeg innsett at dagen jeg “mekker” til et helt lammelår kun til meg selv er lengre enn langt unna. Og det er helt greit – det finnes ingen vonde følelser knyttet til den erkjennelsen. Det betyr bare at jeg får gleden av å spise noen andres deilige lammelår (høres litt creepy ut, men det er ikke ment sånn, altså)…

Lammeburger med myntegele

Hvis jeg likevel er sugen på lammekjøtt (og nå må vi huske at det er bokstavlig talt lammekjøtt jeg snakker om her) så er det alltids en deilig lammeskank å få tak i – perfekt størrelse for enestående. Eller, noe litt raskere og mer casual: lammeburger, klassisk krydret med rosmarin og hvitløk, og toppa med sylta rødløk og myntegelé!

Lammeburger med myntegelé (1 porsjon)
150 g kjøttdeig av lam
1 ts Dijonsennep
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts frisk rosmarin, finhakket (eller tørket)
Salt og pepper

Syltet rødløk
Myntegelé
Baby leaf salat
Mynteblader
Olivenolje og en skvis sitronsaft
Agurk, i tynne skiver
Majones (hjemmelaget er best, men bortekjøpt funker også)
Hamburgerbrød

Tilbehøret klargjøres før burgeren går i panna, slik at alt er på stell når burgeren er klar til å nytes: Syltet rødløk , myntegelé, hjemmelagde hamburgerbrød og majones krever noe mer forberedelser (!) så det bør være på plass allerede. Men det er selvsagt helt innafor å bruke bortekjøpte varianter hvis man vil det.

Jeg pleier ta ut kjøttdeigen fra kjøleskapet ca 30 minutter før jeg skal jobbe med den. Da blir det ikke så kaldt på hendene bår jeg blander sammen ingrediensene (sa frysepinnen) og temperaturforskjellen er litt mindre når burgeren går i panna eller på grillen.

Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett sennep, finhakket hvitløk og rosmarin (frisk eller tørket). Bruk hendene til å blande alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Form deigen som en ball som du presser flat. Jo flatere burger, jo raskere steketid.

Lammeburger

Bruk grillpanne om du har (eller bare vanlig stekepanne) og sett på sterk varme. Stek burgeren på begge sider så de får en fin stekeskorpe (ca 1 minutt på hver side). Senk temperaturen og stek videre til burgeren er perfekt stekt slik DU liker den. Total steketid blir 4-6 minutter avhengig av tykkelse og ønsket resultat.

Ha salatblader og noen friske mynteblader i en liten bolle og ringle over litt god olivenolje og skvis over noen dråper med frisk sitron. Vend salaten i “dressingen” – det er bare bittelitt som skal til for at salaten skal smake litt mer.

Del hamburgerbrødet i to og varm raskt med snittflaten ned i den varme grillpanna (ca 1 minutt). Smør majones utover bunnen, legg på den ferdige lammeburgeren, topp med friske salatblader, agurkskiver, syltet rødløk og myntegelé. Hold burgeren med begge hendene og ta et skikkelig jafs. NAM!

Lammeburger med myntegele

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.