stabel med hjemmelagde hamburgerbrød
Bakst, Gjærbakst, Tilbehør

Trines hamburgerbrød

Jeg kan nesten ikke tenke meg noe så nitrist som hamburgerbrød kjøpt i butikk. Jeg får plystre-problemer bare ved tanken. Er ikke en saftig burger verd mer enn tørre smuler? JO, svarer jeg høyt og rungende for meg selv! I fjor sommer forsøkte jeg meg på hjemmelagde hamburgerbrød for første gang, og jeg vil aldri mer tilbake til gamle butikk-kjøpte synder.

hamburgerbrød

“Årets” hamburgerbrød fant jeg på Trines Matblogg, en av mine største inspirasjonskilder. Trine troner på toppen blandt norske matbloggere og inspirerer daglig tusenvis med sine fristende middagstips. Og når hun sier at dette er de aller beste hamburgerbrødene, da stoler jeg på det :-)

Trines aller beste hamburgerbrød (10 stk.)

2,5 dl lettmelk
1 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
25 g fersk gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
500 g hvetemel
50 g smør, i terninger
Vann og sesamfrø

Ha alle ingrediensene (minus smøret) i kjøkkenmaskinen og elt i ca 10 minutter. Tilsett en og en terning med smør, og la maskinen elte ytterligere 10 minutter, til alt smøret er godt fordelt i deigen. Dekk til bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, eller minimum 1 time. Du skal da ha en luftig og meget samarbeidsvillig deig.

hamburgerbrød

Velt deigen ut på melet underlag og del inn i 10 emner. Form emnene som boller, som presses “flate” med håndflaten. Fordel på 2 bakepapirkledde stekebrett, og la stå til etterheving i 45 minutter. Hvis emnene har blitt for høye etter 2. heving, kan de forsiktig presses ned med håndflaten igjen. Pensle med vann og strø over sesamfrø, før hamburgerbrødene stekes på 225 grader i ca 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Brødene skal være gyldne, ikke brunsvidd.

Hamburgerbrødet er nå klare til å spille en velsmakende 2. fiolin til en saftig burger.

Opp fra frysen

Om du er som meg, og synes 10 hamburgerbrød er litt i overkant mye til et måltid, kan de godt legges i frysen. Med følgende metode vil brødene være som nybakte når de gjenoppstår fra kulden:
Sett stekeovnen på 150 grader – bruk helst varmluft. Ta hamburgerbrødet ut av frysen. Dynk et ark med bakepapir i vann. Du skal kunne vri vann ut av det, så fuktig skal det være. Pakk brødet inn i det våte papiret og legg pakken på rist midt i ovnen. Stek i ca 10-12 minutter, pakk ut brødet, og nyt!

Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg.

Tags

5 Comments

  1. Jeg har til gode å prøve denne oppskriften, men er helt enig i at etter man har spist hjemmebakte vil man aldri spise butikkjøpte igjen (det er dessuten veldig skummelt å tenke på at det finnes bakevarer med nesten 6 måneders holdbarhet.. hva putter de i dem mon tro?)

  2. Har du peiling på hvordan disse blir om man ikke er så heldig og har kjøkkenmaskin, men kun stavmisker og to hender? :P

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.