Reise

Lago di Garda

Se for deg ca 20 jenter (+ 2 menn), spankulerende gjennom høye vinranker, på vei til sen middag på en italiensk vingård. Noen av jentene har nye, høyhælte sandaler, andre nye, fotside sommerkjoler. Det er varmt og lummert, duften av jasmin følger hele veien, og hodene er lette av prosecco. Sånn er det å være på blåtur med jobben min :-)

Årets sommertur gikk til Italia og Lago di Garda, kanskje bedre kjent som Gardasjøen. Bilder av mormor og morfar på busstur på 80-tallet dukker opp på netthinnen. Mye blomsterprakt og blått hår – lite shopping og hipt uteliv. Gardasjøen er vel ikke akkurat det man forbinder med et hot reisemål.

Det er fremdeles ikke så mye hipt uteliv å snakke om, men så er vel ikke det så viktig som det var før (huff, når hørtes jeg gammel ut…). Bortsett fra det, kunne Gardasjøen neppe ha fremstilt seg selv i et bedre lys enn i de fire korte dagene vi hadde til rådighet: Idylliske småbyer langs “kysten”, båttur fra den ene til den andre, lokale markeder, lekre designerbutikker, himmelsk gelato, vinsmaking med full innehaver, Dolomittene i all sin velde, varmt og godt klima som passer perfekt til sommerhungrige sørlandsjenter…

Og da er jo hverken Verona eller Venezia nevnt, men de er absolutt ikke glemt! Fullstendig tettpakket av opplevelser og inntrykk, og mettet på prosecco og god mat, må jeg innrømme at jeg er usikker på om jeg fikk med meg alt. Det er godt en tar bilder for å huske… Ah, det er et hardt liv ;-)

Noe av det som likevel sitter best igjen etter en slik tur er de små tingene som ikke lar seg fotografere. Smaken av den friskeste, letteste proseccoen noensinne. Duften av jasmin som krøp inn soveromsvinduet om natten. Følelsen av å ha kommet “hjem”…

 

Tags

14 Comments

 1. For noen fantastisk flotte bilder! Helt herlig å tenke på at også jeg var så heldig å være med på denne nydelige turen!

 2. Inger May

  Åhhhhh,det var deilige dager og skjønne bilder. Drar gjerne dit igjen:-)

 3. Janet Vindenæs

  Du oppsummerer så levende, jeg opplever turen en gang til når jeg leser ordene dine. Det var en deilig tur!

 4. Signe og Kjell

  Du er utrolig flink AC. Tenk å skrive så levende fra den fantastiske turen vi hadde. Dette var absolutt et reisemål som ga mersmak. Tusen takk.

 5. Sitter på SAS – hotellet og inntar en ” norsk” Cesar-salat med sprudlende farris. Ja det var andre boller for en uke siden. Flott publisert, AC

  • ENEstående Mat

   Takk for det, Sissel! Det kan jo ikke alltid være prosecc i glasset… Dessverre ;-)

 6. Fantastisk, AC! Helt klump i halsen her jeg sitter (litt nærmere Lago di Garda).

  • ENEstående Mat

   Takk for det, Oda! Jeg skulle gjerne blitt igjen der nede :-)vil ha mer, mer, mer :-)

 7. Anne-Kristin

  Flott og utrolig smakfull oppsummering av turen! Tenk at vi fikk puttet så mye inn i kun en langhelg… Gøy å være på tur sammen utenom jobb
  :-) eneste kommentar er at vi jo helt glemte å sjekke ut nattelivet og lounge barene i bardolino og garda, få km unna! Next time!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.