lammeragu i pitabrød
Lunsj, Middag

Lammeragu i pitabrød

Påskens fridager går ubønnhørlig mot slutten. Det har vært deilige dager badet i varmende vårsol, med pils på brygga og påskeegg i magen. Det er bare en post igjen på programmet før etegildet er over: restene etter påskelammet. De skal absolutt ikke gå en trist sjebne i møte, men heller få nytt liv i en middelhavsinspirert lammeragu, med frisk tzatziki og eksotisk hummus. Og etterpå skal jeg fokusere på at bikinisesongen er rett rundt hjørnet…

lammeragu i pitabrød

Lammeragu i pitabrød (1 porsjon)

1 fedd hvitløk, finhakket
1/4 rød løk, grovt hakket
1/4 grønn squash, i terninger
125-150 g rester av lammelår eller lammesteik, i terninger
0,5 ts tørket oregano
1 tomat, i terninger
4 kalamataoliven, eller sorte oliven
3 mynteblader, finhakket
Olivenolje til steking
1 klype sukker
Salt og nykvernet pepper

Tzaztiki (2 porsjoner)
1/2 slangeagurk
Salt
2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
3-5 mynteblader, finhakket
Nykvernet pepper
1 klype sukker

Agurkskiver + ruccolasalat
Pitabrød
Hummus

Start med tzatzikien. Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen med en teskje. Rasp agurken, strø over salt og la det stå i ca 10 minutter. Klem vannet ut av agurken og hell over yoghurten. Rør inn hvitløk, mynteblader og nykvernet pepper. Smak til med bittelitt sukker hvis du vil. Dekk bollen med plast og la tzatzikien stå å kose seg i kjøleskapet til resten er klart. Lag også klar hummusen på forhånd. Se oppskrift her.

nærbilde av pitabrød med lam og tzatziki

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett løk og hvitløk og la det surre noen minutter til løken er blitt myk og blank. Ha i squashterninger, kjøtt og oregano og stek videre til squashen har fått litt farge. Tilsett tomatbiter og oliven, og stek videre til alt er gjennomvarmt. Smak til med litt sukker, salt og pepper. Ha over finhakket mynte til slutt.

Skjær eller klipp opp pitabrødet og smør et godt lag med hummus på innsiden. Legg i lammeraguen, litt ruccolasalat og et par agurskiver og topp det hele med tzatziki.

Har du ikke rester etter lammelåret? Bruk kjøttdeig av lam eller okse (selv om jeg vil si at lam gir den beste smaken). Brun kjøttdeigen i stekepanna før du starter med grønnsakene. Krydre med litt salt og pepper. Ta kjøttdeigen ut av panna og lag raguen som beskrevet over.

One Comment

  1. Jeanette S.

    Yummi. Denne ser god ut. Skal lage denne i morgen, men uten hummus. Lam har jeg nemlig på lager. Takk for oppskriften. :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.