panne med kylling i mangosaus
Middag

Spicy mangokylling

Kollega Kjell spurte pent for en stund siden om ikke jeg kunne fikse oppskrift på “en hot kyllingrett” til han, og her er svaret: Kylling i spicy mangosaus med paprika og squash! Ta-daah! Det er en fargerik og frekk hverdagsmiddag som gjerne tar gjesteopptredener som festmat på venninnevorspiel eller som utradisjonell familiemiddag på søndag ettermiddag.

stekepanne med kylling i spicy mangosaus

Det er liten tvil om at det er sausen som er stjerna her. Heftige thaismaker blandet med søt mango og mild kokosmelk gjør at mine smaksløker hopper opp og ned i pur glede bare ved tanken. Så da gjør det ikke noe at det er litt mye saus – her kan det ikke bli for mye av det gode!

Spicy mangokylling (1 porsjon)

0,5 mango
1 ts red curry paste
0,5 dl kremet kokosmelk
Saften av en halv lime

Solsikkeolje til steking
3 kyllinglårfileter (eller 1 kyllingfilet)
Salt og pepper

1 fedd hvitløk, finhakket
1 cm fersk ingefær, revet
0,5 rød paprika, i biter
0,25 grønn squash, i biter
0,5 vårløk, finsnittet

Frisk koriander, finhakket
Kokt ris

Start med mangosausen: Fjern skallet på mangoen, skjær fruktkjøttet fra steinen og bruk en stavmikser (eller lignende) til å kjøre mangoen til en jevn puré. Rør inn red curry paste, kokosmelk og saften av en kvart lime og sett til side. Bruk gjerne mer curry paste så sausen blir passe spicy for din gane. Husk likevel at styrken kommer bedre fram når sausen blir varm, så det kan være lurt å holde litt igjen.

Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Tørk begge siden av kyllinglårfiletene med kjøkkenpapir og krydre med salt og nykvernet pepper. Stek kyllingkjøttet på begge sider slik at det får en fin stekeskorpe og litt farge (gjerne mer enn på bildene mine, der jeg var litt pysete). Løft kyllinglårfiletene ut av stekepanna og sett til side.

panne med kylling i mangosaus

Senk temperaturen og tilsett mer olje i stekepannen om nødvendig. Surr hvitløk og ingefær et par minutter uten at hvitløken svis. Ha i paprika og squash og stek videre i ca 5 minutter under jevnlig omrøring. Legg kyllingkjøttet tilbake i stekepanna sammen med finsnittet vårløk og hell over mangosausen. Dekk stekepannen med lokk, senk temperaturen enda litt til og la alt småputre til kyllinglårfiletene er gjennomstekte (ca 5-10 minutter).

Server spicy mangokylling med et dryss friske korianderblader og kokt ris.

PS: Mengden saus i denne oppskriften er passe til ca 1,5 porsjon.

Jeg har brukt denne oppskriften på Trines Matblogg som utgangspunkt og inspirasjon.

2 Comments

 1. Jeg kokkelerer veldig lite, men prøvde meg på denne og den falt i smak!! Veldig godt med mangosaus! Blir ikke siste gang jeg lager denne.
  Men bare en liten detalj; det står finhakket vårløk, men ikke når den skal i retten. Regnet med det var sammen med de andre grønnsakene

  • ENEstående Mat

   Hei Grethe! Så gøy at du likte retten. Og tusen takk for tilbakemeldingen ang fremgangsmåten. Jeg skal endre på det slik at vårløken blir med. Det er en glipp fra min side :-P
   Ha en strålende fin dag!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.