nærbilde av lakserull med ørretrogn
Forrett, Snacks, Tapas

Lakserull med Snøfrisk og ørretrogn

Ørretrogn er noe av det flotteste jeg vet. De klare perlene med den intense fargen er helt ufattelig vakre og innbydende, og de fungerer som en magnet på meg. Men det er ikke bare utseendet jeg liker: Det å spise ørretrogn synes jeg også er helt fantastisk. Rognen popper av glede når du tygger og det er som små bomber av frisk sjøsmak smeller i munnen. Det er til å bli lyrisk av mindre.

4 stk lakseruller med ørretrogn

Disse lakserullene har et par smaker som folk gjerne har et elsk eller hat-forhold til: dill og mild geitost. Liker du ikke dill, prøv med finsnittet vårløk. Liker du ikke Snøfrisk, prøv en annen kremost. Men prøv for all del med ørretrogn på. De er så gøye og vakre!

Lakserull med Snøfrisk og ørretrogn (forrett for 2)

1 fullkorntortilla, medium (eller potetlefse)
ca 20 g Snøfrisk Naturell (eller annen kremost)
ca 1 ts finhakket fersk dill
ca 0,5 avokado, most med gaffel
ca 25 g varmrøkt laks (eller røkelaks)
Ørretrogn

Smør kremosten jevnt utover lefsen. Jeg har brukt Snøfrisk for å få den milde smaken av geitost, men bruk den kremosten du selv liker best. Dryss finhakket dill på osten. Bruk en gaffel til å mose avokadoen og rive laksen i mindre biter. Fordel utover tortillaen.

tortillalefse med avokado, Snøfrisk og laks

Rull leiven tett sammen og bruk en skarp kniv til å skjære i “bite size”  biter, gjerne slik at de blir rette i bunnen og skrå på toppen for litt variert utseende. Legg til slutt på en liten teskje ørretrogn. Klar, ferdig – ferdig!

nærbilde av lakserull med ørretrogn

Lakserullene kan bli soggy hvis de står for lenge og bør serveres innen en times tid (kanskje enda litt kortere hvis du bruker potetlefse).

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.