nærbilde av bolle med kjøleskapsgrøt
Frokost

Kjøleskapsgrøt med rosiner og gulrot

Hei, jeg heter Anne Cathrine og jeg er morragretten! Sånn – da er det lagt ut for all verden å vite at jeg har en mørk og bitchy side. Den viser seg heldigvis kun rett etter at vekkerklokka har ringt, og da er det sjeldent vitner i nærheten. Jeg trenger en times tid med mutt stillhet og kaffe for å gjenvinne balansen. Med kjøleskapsgrøt på plass økes sjansene for at det også blir frokost på meg før jeg går ut døra og møter verden på utsiden som den blide sørlandsjenta jeg egentlig er.

kjøleskapsgrøt med gulrot, rosin og nøtter

Til denne oppskriften har jeg brukt Mannas økologiske müslibasis som jeg har kjøpt på Lille Kolonial i KRS. Blandingen inneholder havregryn, rugflak, byggflak, linfrø, solsikkekjerner og rosiner. Bruk en müsliblanding du selv liker, eller bruk kun havregryn. Det er opp til deg.

Kjøleskapsgrøt med rosiner og gulrot (1 porsjon)

35 g müslibasis, eller lettkokte havregryn
ca 1 g (eller en klype) malt kanel
Et lite dryss kardemomme
En liten klype Maldonsalt
1 ts kokosmasse uten tilsatt sukker (grovt økologisk kokosmel)
50 g gresk yoghurt naturell (eller annen yoghurt naturell)
50 g mandelmelk (eller lettmelk)
ca 20 g gulrot, finraspet
En håndfull rosiner (hvis det ikke er i müslien)
Hasselnøtter, linfrø og akasiehonning til topping

Rør sammen müsli, kanel, kardemomme, salt, kokos, yoghurt og mandelmelk. Har du ikke mandelmelk så går det fint å bruke vanlig lettmelk. Skrell og rasp 3/4 av gulroten på den fine delen på rivjernet og rør inn. Ha alt over i et glass med lokk og sett blandingen i kjøleskapet over natten.

Før frokost morgenen etter: Rør godt i grøten og rasp resten av gulroten til pynt. Topp med hasselnøtter, linfrø og flere rosiner. Smak til med akasiehonning om nødvendig. Det er avhengig av hva slags melk du har brukt, og hvor mye sødme du liker. Nyt grøten og ha en vidunderlig fin dag!

kjøleskapsgrøt med rosin og gulrot

TIPS: Hvis jeg husker det tar jeg grøten ut av kjøleskapet før jeg går på badet. Da blir den bittelitt mindre kald til jeg skal spise. Det går også an å varme grøten i en gryte eller microen om du helst vil ha varm grøt.

PS: På bildet er det dobbel porsjon i skåla for at det skulle ta seg pent ut. Men for meg holder det fint med enkel porsjon på morrakvisten.

Oppskriften er inspirert av min kollega Janet og en oppskrift hun fant på denne facebooksiden.

4 Comments

  1. Trenger en ny frokostvane, så jeg lar meg inspirere av denne nå:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.