klassisk blomkålsuppe med baconbiter og purreløk
Middag, Suppe

Klassisk blomkålsuppe

Noe av det aller beste jeg kan gjøre med et blomkål er å forvandle det til suppe. Det skjer nemlig noe med meg når jeg lener meg over en bolle med klassisk kremete blomkålsuppe og kjenner den deilige duften krype opp i nesa. Det er som å bli omfavnet av gode barndomsminner, og jeg får varme tanker om mormors trygge fang og karateristiske latter (en slags guttural harking som lett kunne forveksles med en katt som forsøker å kvitte seg med en hårball). Det finnes ikke noe bedre når alt man aller helst skulle hatt en god klem fra mormor…

klassisk blomkålsuppe med baconbiter og purreløk

Klassisk blomkålsuppe (1 porsjon)

1 ts smør
1/4 gul løk, finhakket
ca 300 g blomkål
3 dl lettmelk
2 dl grønnsaksbuljong
Salt og nykvernet pepper
1 ss crème fraîche
Stekte baconbiter
Purreløk, finsnittet

Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Tilsett finhakket gul løk og la det surre uten at løken blir brun. Når løken er blank og myk, ha i blomkålbukettene og hell over melk og grønnsaksbuljong. Kok opp, senk temperaturen og la det småkoke i ca 10 minutter til blomkålen er god og mør. Pass på så det ikke koker over. Svidd melk er no’ herk…

Ønsker du å ha noen hele blomkålbuketter i suppa kokes de i egen kasserolle i lettsaltet vann i ca 3-4 minutter.

Stek baconbiter i stekepanna, eller på 200 grader i ovnen i 5-10 minutter.

Bruk stavmikser, eller blender, til å kjøre suppa helt myk og jevn. Sett kasserollen tilbake på svak varme og smak til med salt, pepper og crème fraîche. Gi suppen et lett oppkok og server med blomkålbuketter, sprøstekt bacon og finsnittet purreløk.

PS: Det nest beste jeg liker å gjøre med et blomkål er nesten det stikk motsatte av denne suppa: indiskinspirert blomkålsuppe!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.