tacolefse med toskebiter, kantareller, mais og mangosaus
Middag

Fisketaco med kantareller og mangosaus

Det siste året har jeg spist mer taco enn jeg har spist hele mitt liv. Meksikanske, vel å merke. Du vet sånne små, myke lefser helt blottet for kjøttdeig og som påberoper seg å være “ekte” meksikansk. Det er bare å fylle på med det du måtte like av gode smaker. Fisketaco, vegetartaco, lammetaco, alt som er godt-taco – alt er lov. Det er fredagstaco for “matsnobber”. Og jeg digger det, bittelitt matsnobbete som jeg er…

Fisketaco med torsk, sopp og maistortilla

Det som er så fint med “ekte” taco er at den er like enkel å lage som den gamle. Og så er den MYE enklere å få i seg enn den sprø “fetteren”. Jeg har kjøpt maistortilla på butikken (det sparer tid), og så har jeg rett og slett lekt meg fram til noe jeg synes smaker godt. Om dette er ekte taco eller ei? Hvem vet! Det er i alle fall verd å meske seg med en fredagskveld.

Bruk forskjellig sopp i tacoen

Jeg er veldig glad i sopp, spesielt kantarell. Det er dessverre ikke tilgjengelig hele året men jeg lar ikke det stoppe meg fra å lage fisketacoen utenfor kantarellsesong. Helt vanlig sjampinjong i skiver går også fint. Eller kanskje du har selvplukket sopp som du kan bruke?

Det samme gjelder torsk. Den er aller best i måneder med “r” i navnet, altså september til april. De andre månedene er det bare å bruke laks eller annen fisk som er i sesong. Laks og mango i kombinasjon er som kjent en høydare – prøv gjerne Laksesalat med mango og fennikel!

Fisketaco med kantareller og mangosaus

Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedningstid

20

minutes

Frisk og digg tacovariant med torsk og sopp!

Dette trenger du

 • 60 g kantareller

 • 60 g maiskorn (fra boks)

 • 1 ts smør til steking

 • Maldonsalt og pepper

 • 150-200 g hvit fisk, skinn og benfri

 • 1 ss raps- eller solsikkeolje

 • 1 ss griljermel

 • 1 ss hjemmelaget tacokrydder

 • Limesaft

 • Olje til steking

 • 2 stk maistortilla

 • 0,5 grønn paprika, i små terninger

 • Mangosaus
 • 0,5 mango

 • Limesaft av 1/4 lime

 • Cayennepepper, eller finhakket jalapeño

Slik gjør du

 • Start med å forberede alle ingrediensene og legge alt klart på kjøkkenbenken. Når fisken er ferdig stekt bør alt det andre være på stell. Fisk skal nemlig ikke vente på noen – det har jeg lært av mamma ;-)
 • Børst kantarellene rene for eventuelle jordrester. Smelt smør i stekepanne på sterk varme. Tilsett soppen, litt flaksalt og nykvernet pepper og stek til soppen begynner og svette og får farge. Senk varmen til middels styrke og tilsett maiskornene. Stek videre et par minutter til maisen er gjennomvarm. Hold blandingen lun til servering.
 • Lag mangosausen: Fjern skallet på mangoen og bruk en stavmikser (eller lignende) til å kjøre mangokjøttet til en jevn puré. Rør inn saften av en kvart lime og smak til med cayennepepper (eller finhakket jalapeño) for å få litt kick i sausen. Husk at styrken kommer bedre fram når sausen har stått litt, så det kan være lurt å holde litt igjen.
 • Skyll fiskefileten i kaldt vann og tørk godt med kjøkkenpapir. Skjær i passe store terninger og ha i en bolle. Hell over litt olje og vend forsiktig om slik at alle terningene blir smurt.
 • Bland griljermel og tacokrydder i en bolle og vend de olja torskebitene i krydderblandingen. Varm opp solsikkeolje i stekepanne på middels sterk varme og ha i torsketerningene. Stek i 2 minutter uten å røre fisken. Vend så om og stek videre i 2 minutter. Når fisketerningene begynner å ha problemer med å holde formen er fisken ferdig stekt.

  Skvis over litt limesaft om du vil.
 • Så kommer monteringen av fisketacoene: smør mangosaus utover lune maistortillaer (varmes i grillpanne/stekepanne eller i ovnen). Fordel kantarellblandingen på lefsene og legg på den stekte fisken. Dryss over grønn paprika, finsnittet purreløk og grovhakkede korianderblader. Server med ekstra mangosaus og lettrømme.

Prøv gjerne med tacoscampi i stedet for fisk. Sabla digg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.