Hugo - sommerfrisk drink
Drikke

Sommerdrink: storsjarmøren Hugo

Etter å ha vært “enestående” i mange år nå har jeg endelig funnet noen jeg vurderer å bytte sivilstatus for. Han er italiensk og kanskje litt på den feminine siden, litt syrlig, men sjarmerende og søt og han passer bra sammen med alle vennene mine. Hans navn er Hugo!

Sommerdrinken Hugo

Første gang jeg hørte om Hugo var på Helle Øder Valebrokks fine matblogg helleskitchen.org, men det var først da jeg var på skikkelig sydenferie i sommer at jeg møtte han personlig. Det var kjærlighet fra første sup, og siden har vi hengt sammen, Hugo og jeg. Og siden jeg heldigvis ikke er av den sjalu typen har jeg bestemt meg for å dele min nye kjærlighet med alle som vil ha. Det er nemlig viktig å være raus med sine venner, ikke sant?

Hugo (1 drink)

2 cl hylleblomstsirup (oppskrift på godt.no)
0,5 lime, i biter
Mynteblader
Isbiter
Prosecco, cava eller crémant

Det som er så flott med Hugo er at han kan være så enkel eller så komplisert man selv ønsker. Den aller enkleste varianten er kanskje å gå på polet og bestille Hugo Spritz. Siden jeg liker å lage ting fra bunnen, og jeg synes den ferdigkjøpte varianten kan være litt uten personlighet, blander jeg gjerne Hugo selv.

Har du ikke laget hylleblomstsirup, eller det er for sent i sesongen til å begynne med det, bruk hylleblomstsaft. Kjøpt saftkonsentrat av god kvalitet (gjerne økologisk) og la det være basisen din.

Ha hylleblomstsirupen i et mikseglass. Kutt den halve limen i 4 båter og hver båt i to, slik at du får 8 små limebiter. Ha 4-6 limebiter i mikseglasset med hylleblomstsirupen og tilsett 4-5 store mynteblader. Bruk en skje eller stempel til morter, legg lett press på for å mikse ingrediensene godt og få fram smaken av limebitene og myntebladene. De skal ikke knuses som til en mojito.

Hugo - sommerfrisk drink

Ha isbiter i en tumbler eller glass på stett og hell over hylleblomstmiksen. Fyll på med bobler og rør om. Siden det er en italiensk drink skal det strengt tatt brukes prosecco. Jeg foretrekker likevel en tørrere cava eller crémant slik at ikke fruktigheten i boblene konkurrerer med sødmen fra hylleblomstsirupen, men du bestemmer selv hva du foretrekker.

Resultatet blir uansett en lett, frisk og deilig sommerdrink, med litt krydret smak fra lime og mynte. Hugo er klar til å sjarmere deg i senk!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.