bruschetta med avokado
ENEstående Mat, Lunsj, Mellommåltid, Middag

“Easy peasy” sommermat med avokado

Tidligere i år ble jeg oppmerksom på en litt snodig side ved den norske folkesjela, og det er det at vi får kollektivt dårlig samvittighet dersom omstendighetene tvinger oss til å være innendørs når det er fint vær utendørs. Dette er nok ikke en revolusjonerende innsikt som ingen har tenkt på før – så smart er jeg ikke. Det var i grunnen bare første gang det gikk opp for meg at jeg ikke var alene i å føle det urettferdig at jeg måtte sitte inne på et kontor mens en deilig hetebølge skylte inn over landet vårt (eller i det minste den landsdelen jeg befant meg i). Som om vi i det hele tatt kunne forvente rettferdighet i været.

Uansett, det er nå slik at vi aller helst vil tilbringe sommeren ute. Vi vil suge til oss alle solens vitaminer og nyte livet utendørs samtidig som vi lades opp, slik at vi kan motstå nok en vinter. En og annen grillkveld, teltovernatting eller strandtur vil ubønnhørlig bli vasket bort av dårlig sommervær, men vi lar oss ikke knekke av den grunn. Vi er vikinger og “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” osv…

Her har jeg samlet noen enkle og smakfulle sommerretter som sørger for at du ikke tilbringer lenger tid ved inne ved kjøkkenbenken enn nødvendig. For mat må man jo ha også om sommeren, enten det er godt og varmt, eller vått og kaldt. Og mens jeg samlet inn oppskrifter jeg ville tipse om oppdaget jeg at alle inneholdt avokado. Ikke helt planlagt, men absolutt ikke feil. Avokado er et lite måltid i seg selv, mettende som den er og full av sunt fett, fiber og vitaminer. Perfekt sommermat!

Nærbilde av halv avokado med salsa og rømme

Avokado med salsa
Enklere kan det nesten ikke gjøres: Avokado med salsa og en liten rømmeklatt er det det perfekte mellommåltidet.

bruschetta med avokado

Bruschetta
Brødrester får nytt liv i denne italienske fattigmannsklassikeren. Bruschetta kan nytes til omtrent alle døgnets tider og det er kun kjøleskapets beholdning og fantasien som setter grenser for hva du bruker som topping. Har du noen tomater og en godt moden avokado på lur, er du mer eller mindre i mål…

restesalat med rekser og pasta

Pastasalat med reker
Reker står helt sikkert på bordet en eller annen gang i løpet av sommeren, og min erfaring er at det alltid er noen av de “søde røde” til overs. Pill de og bruk i en god restesalat dagen etter. Du kan koke litt pasta også hvis du gidder.

bilde av wraps og lunsjboks med lite hjerte

Wraps med varmrøkt laks
Jeg har stort sett alltid en pakke tortillalefser liggende, og da er veien kort til en smakfull og mettende lunsj. Eller du kan lage den som en rull, kutte i mindre biter og servere som apetittvekker mens grillen varmes opp.

sashimi med avokado og sashimisaus

Sashimi med soyasaus
Sashimi må være det enkleste måltidet man kan lage, uansett om det er sommer eller vinter. Dette er en variant med svært få ingredienser, men sjekk gjerne ponzusausen også om du vil være hakket mer avansert.

Ha en fortsatt god sommer – uansett vær :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.