sashimi med avokado og sashimisaus
Forrett, Middag, Sjømat

Statsministersashimi

1. januar kom jeg i skade for å se et intervju med statsministeren på TV. Vanligvis zapper jeg videre når jeg ser politikere i TV-ruta, men jeg tror all overspisingen i jula hadde gjort meg litt apatisk… Da Jens ble spurt om hva han spiser på fredagskvelden, svarte han sashimi. Jeg ble ganske overrasket, for jeg var dønn sikker på han skulle si taco. Men, neida! Jens liker rå fisk med avokado, og han går ikke av veien for å svinge seg litt på kjøkkenet…

sashimi med avokado

Denne avsløringen inspirerte meg til å lage sashimi for første gang. Jeg er litt usikker på hvorfor jeg ikke har gjort det før. Jeg elsker jo rå laks, og så er det jo fryktelig enkelt. Så enkelt at selv en statsminister kan lage det ;-)

Sashimi à la Jens (1 porsjon/forrett til 2)

1 ts sesamfrø, ristet
150 g rå laksefilet i tynne skiver, gjerne Salma
0,5-1 avokado, i skiver
Syltet ingefær
Wasabi (kan sløyfes)

Sashimisaus
0,25 dl soyasaus
Et par dråper sesamolje
1/2 ts akasiehonning
Saften av 1/4 lime

Rist sesamfrø i en tørr panne til de får litt farge (eller kjøp ferdig ristede frø). Avkjøl. Bland ingrediensene til sausen i en liten serveringsskål.

Skjær laksefileten i tynne skiver (ca 2-4 mm tykke) og dandér på en ren tallerken. Dryss over avkjølte sesamfrø. Skjær avokadoen i skiver og ha over litt presset limesaft slik at den ikke blir brun. Server sammen med syltet ingefær og en dæsj wasabi hvis du liker det.

TIPS: Skvis limesaft over fisken for en friskere smak

2 Comments

  1. Jeg hadde så lyst til å prøve statsministersilden fra Kvelden før kvelden, men det ble aldri noe av … Godt du tar saken med sashimi!

    • ENEstående Mat

      Jeg så også det intervjuet med far og sønn. Sildesalat a la Stoltenberg må nok prøves en gang :-) Tenk at Jens er til slik matinspirasjon!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.