Forrett, Kjøttfri mandag, Middag, Suppe

Jordskokksuppe

At utseende ikke betyr alt, har vel de fleste erfart på et eller annet område i livet. Når det kommer til jordskokken gjelder dette 110%. Denne rare lille grønnsaken blir ofte forbigått på vei til mer eksotiske rotfrukter. Men du skal ikke skue knollen på hårene (eller no sånt). Jordskokk er rett og slett roten til mye godt, og hvis du har smakt deilig, fløyelsmyk jordkokksuppe, ja, da vet du hva jeg snakker om: Good things sometimes come in small, ugly packages…

jordskokk

Jordskokksuppe (1 porsjon)

2 stk. jordskokk, skrelt og skivet (ca 100 g)
1 sjalottløk, finhakket (ca 20 g)
2 ts olivenolje
2 ts hvitvinseddik
3 dl grønnsakskraft
0,5-1 dl fløte
Salt

Skrell jordskokkene og skjær i skiver. Finhakk sjalottløk. Ha olivenolje i en kasserolle på middels sterk varme. Stek løk og jordskokkskiver i ca 2 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la den fordampe før kraften tilsettes. Kok grønnsakene til alt er helt mørt (20-30 minutter). Bruk blender eller stavmikser til å kjøre alt til en tynn puré. Kok opp på ny og spe på med fløte til suppen blir myk, jevn og kremet. Smak til med salt. Ringle gjerne noen dråper olivenolje over suppa før servering. Server med sprø parmesanchips og deilig hvitløksbrød.

jordskokksuppe med parmesanchips

Parmesanchips
ca 20 g revet parmesan

Sett ovnen på 180 grader. Legg revet parmesan på bakepapir, formet som en sirkel på ca 5-10 cm diameter. Stek midt i ovnen til osten er smeltet og har blitt gylden (ca 5 minutter).

Hvitløksbrød
Brødskiver
Hvitløk
Olivenolje
Grovt salt

Sett ovnen på 200 grader. Skjær skiver av fint brød og legg på bakepapir. Gni brødet inn med snittflaten til et hvitløksfedd. Eller finhakk hvitløken og fordel jevnt på brødskiven. Ringle over olivenolje og dryss på litt grovt salt. Stek midt i ovnen i 5-10 minutter, til brødet begynner å bli mørkere i kantene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.