Bilde av sashimi, mango og ponzusaus ovenfra
Forrett, Middag, Saus, Sjømat

Sashimi med ponzusaus og mango

Sashimi er kanskje ikke det du forbinder med hverdagsmat, men det burde egentlig være det. I tillegg til at det er sunt og sabla digg er sashimi overraskende raskt og enkelt. Maten står på bordet i løpet av få minutter, og det blir ikke særlig mye oppvask å snakke om heller. Det er nesten enklere enn å ta på seg sokkene om morgenen – i alle fall hvis du er like stiv og støl som jeg er…

sashimi, mango og ponzusaus

Sashimi med ponzusaus og mango (1 porsjon/2 forretter)

Ponzusaus
1 ss soyasaus
1 ss saft av lime og sitron
1 ts riseddik
0,5 ts sukker
0,5 fedd hvitløk, finhakket
1 cm rød chili, finhakket
1 ts finhakket frisk koriander

150 g rå Salmalaks
0,5 mango, i staver eller skiver
0,5 vårløk, finsnittet
1 ts sesamfrø, ristet i tørr panne

Start med ponzusausen. Bland sammen soyasaus, sitrussaft og riseddik i en skål, og rør ut sukkeret i blandingen. Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander. Rør godt. La gjerne sausen stå å godgjøre seg litt hvis du har tid til det.

Vær nøye med hygienen: bruk ren fjøl og kniv når fisken skal kuttes. Skjær tynne skiver av den rå laksefileten (3-4 mm) og anrett fint på en ren tallerken. Fjern skallet på mangoen og del i passe tynne staver. Legg mangoen på tallerkenen og dryss over finsnittet vårløk og ristede sesamfrø. Klar – ferdig – dypp og nyt!

sashimi av laks og mango med ponzusaus

TIPS: Benytter du annen annen rå fisk enn Salma må fileten ligge i frysen i minst 24 timer før bruk.

Oppskriften på den spenstige ponzusausen har jeg fått av min søte sushi-elskende venninne Karina.

Tags

2 Comments

  1. Jeg kjøper faktisk ponzusaus, for jeg synes den smaker best med yuzu. Dårlig stelt med det i Norge .

    Men du, prøv din oppskrift med avocadoskiver i tillegg, og et dryss av granateplekjerner. Snadder

    • ENEstående Mat

      Takk for gode tips, Mona! Mener faktisk at jeg har sett ponzusaus med yuzu på flere butikker her i Oslo (sikkert Meny eller Mega), så den skal jeg kjøpe. Digger også avokado til, men granatepler har jeg ikke prøvd. Det står nå på handlelista

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.