to bilder av wraps med laks og mango
Lunsj, Matpakke

Lunsjwraps med varmrøkt laks

Som tenåring hadde jeg dønn seriøse “crush” på idolene mine: Joey Tempest, Jason Donovan, Wham! osv. Heltene ble hedret med flotte plakater på veggene og flittig bruk av repeat-knappen på stereoanlegget. Spesielt “Heaven” med Bryan Adams hadde særdeles høy frekvens på jenterommet. Det var den fineste sangen jeg noen sinne hadde hørt, og den kunne rett og slett ikke gjentas for ofte! Det hender jeg spiller den fremdeles, om enn litt sjeldnere enn 10 ganger daglig…

to bilder av wraps med laks og mango

Jeg har det litt på samme måte med varmrøkt laks som med den store “subb-sangen” fra 80-tallet: Det kan ikke spises for ofte! Tidligere har jeg brukt det til både lakseblings og pasta, og nå, i kombinasjon med myke lefser, søt mango og guacamole, blir disse lunsjpakkene rett og slett himmelsk gode ;-)

Wraps med warmrøkt laks (1 porsjon)

2 stk. hvetetortilla, medium store
2 ss guacamole, eller en halv moden avokado
Salatblader
0,5 mango, i staver
0,5 stangselleri, i staver
Varmrøkt pepperlaks

Legg tortillaene på flatt underlag. Smør utover en spiseskje hjemmelaget guacamole på hver lefse. Har du ikke tid til å lage guacamole kan du mose en halv avokado med gaffel og fordele det på de to tortillaene.

Fordel salatblader, mango, stangselleri og biter av varmrøkt laks på midten av lefsene. Brett sammen som en konvolutt med åpning i den ene enden: brett først inn bunnen, og fortsett så med sidene. Knyt en hyssing rundt “magen”, eller pakk inn i matpapir. Og så er det bare å glede seg til lunsj (gjerne med Bryan Adams på øret)!

bilde av wraps og lunsjboks med lite hjerte

2 Comments

  1. Kanskje et dumt spørsmål dette her, men jeg tar sjansen:) Har lest bloggen din en stund og har sett flere oppskrifter med varmtøkt pepperlaks. Spørsmålet mitt er hvor får man tak i dette? Har kikket og kikket, men aldri funnet…

    • ENEstående Mat

      Hei Pia! Det er ikke et dumt spørsmål i det hele tatt :-) Sannheten er at jeg har leita litt selv også. Mener bestemt jeg har fått tak i på en typisk matbutikk: Rimi, Rema, Ica eller Kiwi. Men så plutselig kan jeg ikke finne. Har endt opp med å kjøpe i fiskedisken på Ica Maxi, Ultra eller hos den lokale fiskehandleren som lager den selv. Håper du finner et utsalg nær deg :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.