Nærbilde av brødskive med varmrøkt laks
Frokost, Sjømat

Lakseblings med hvitløksconfit

Dette er ikke akkurat en oppskrift, men mer et velsmakende frokosttips. Jeg har nemlig pådratt meg en ny dille: varmrøkt pepperlaks. I flere måneder nå har jeg gomlet innpå mengder av den krydrede fiskefileten med mild røkt smak. Til frokost, lunsj og middag. Til omelett, i salater og i pastaretter. Jeg har sågar maulet laksen rett fra kjøleskapet når jeg har vært litt småkjesken om kveldene. Jeg er rimelig hekta, for å si det sånn…

Nærbilde av brødskive med varmrøkt laks

Hvitløksconfit til frokost er kanskje litt mer for helg enn hverdag. Det kommer an på om du er redd for hvitløksånde eller ikke. Jeg lar det bare stå til. Dette er altfor godt til å vente helt til ukens slutt!

Lakseblings med hvitløksconfit

Godt brød
Et par fedd med hvitløksconfit
Salatblader
Slangeagurk i skiver
Varmrøkt pepperlaks

Start med en skive godt, hjemmebakt brød. Velg gjerne grovbrød – det smaker godt, og metthetsfølelsen varer lenger. Smør et fedd eller to med hvitløksconfit utover på brødskiven. Hvitløksconfit er mildt og sødmefylt, og mykt som smør. Legg på et crispy salatblad og tykke skiver med kald slangeagurk. Topp blingsen med biter av varmrøkt pepperlaks. Vær generøs! Det er jo sunt :-)

Er du ikke forsynt etter en skive er det bare å starte forfra igjen: ta en skive godt, hjemmebakt brød…

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.