Kyllingburger med salat i bakgrunnen
Middag

Kyllingburger i grønn drakt

Jeg elsker høyreiste, rustikke burgere! Det spiller egentlig liten rolle hva slags
burger det er, så lenge det er prima kvalitet og gode smaker. Og så må det være saftig! Det er virkelig noe av det beste jeg vet, og jeg er redd jeg står i reell fare for å bli et burgervrak. Siden jeg allerede er et pizzavrak, føler jeg det er en noe uheldig utvikling…

Kyllingburger med salat i bakgrunnen

Det er sjelden jeg bestiller kyllingburger på restaurant. Det er som regel bare grillede fileter, og det kan fort bli litt tørt etter min mening. Når jeg lager mine egne kyllingburgere bruker jeg gjerne kjøtt fra kyllinglår. Det er fetere kjøtt enn filet, noe som gjør kyllingburgeren saftigere, og gir mer smak. Bland i litt hvitløk og masse persille, og det blir en skikkelig høydare :-)

Kyllingburger med persille og hvitløk (1 porsjon)
150 g benfritt lyllinglår eller 1 kyllingfilet (eller 50/50 blanding)
eller
150 g kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk, finhakket
2ss finhakket bladpersille
1 ts olivenolje
1 ts limesaft
Salt og nykvernet pepper

Hamburgerbrød, tomatskiver, lettrømme og sweet chili sauce

Rent kyllingkjøtt eller kyllingkjøttdeig fra butikken? Det er helt opp til deg hva du vil bruke.

Bruk kjøttkvern eller food processor til å kverne kyllingkjøttet (hopp over dette trinnet ved bruk av ferdig kjøttdeig). Ha i hvitløk, persille, olivenolje og lime og rør til deigen virker relativt smidig og sammenhengende. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Form deigen til en rund, flat burger, ca 10 cm diameter. Smør hver side med litt olivenolje. Kyllingburgeren grilles, eller stekes i panne, i ca 3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Serveres på hjemmelaget hamburgerbrød med tomatskiver og dressing av lettrømme og sweet chili sauce.

Det er sabla godt med en asiatisk-inspirert agurksalat til kyllingburger. Siden asparges er i sesong akkurat nå, har jeg “pimpet” salaten litt ekstra for anledningen.

Nærbilde av agurk- og aspargessalat

Asparges- og agurksalat (1 porsjon)
4 grønne asparges
1/4 slangeagurk, i tynne skiver
1/8 rød løk, i ringer
Saften av en halv lime
1 ts olivenolje
1 ss sweet chili sauce

Kok asparges i 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl raskt i isvann, og kutt i 2 cm lange biter. Kutt agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel. Ha asparges, agurk og løkringer i en skål. Ha over limesaft, olje og chilisaus og bland godt.

kyllingburger, overiktsbilde og nærbilde

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.