nærbilde av tunfisksandwich
Lunsj, Matpakke, Salat

Blings med tunfiskrøre

Tunfiskrøre er noe av det første jeg kan huske at jeg laget helt på egenhånd. Jeg likte det så godt at jeg kunne snike meg ut på kjøkkenet om kvelden, gjerne etter sengetid, og der rørte jeg sammen ingrediensene stille som en mus. Og mens opphavet satt intetanende og så på TV, gomlet jeg tunfiskrøre rett fra bollen. Fremdeles har jeg problemer med å la tunfiskrøra være i fred når den først er laget, så som regel lager jeg to porsjoner når jeg først er i gang. Hvis jeg heldig, er det litt igjen til lunsjen…

to bilder av tunfiskrøre og brødskiver

Siden jeg ikke er en utpreget morgenfugl lager jeg tunfiskrøra klar kvelden i forveien. Alt jeg da behøver å gjøre før jobb er å ta boksen ut av kjøleskapet, skjære et par skiver med godt brød, og håpe at jeg ikke skader meg selv i prosessen. Jeg burde virkelig ikke håndtere skarpe objekter før jeg har inntatt minst 3 kopper kaffe…

Blings med tunfiskrøre (nok til 1 kveldsmat og 1 lunsj)

ca 40 g majones
0,5 ts Dijon sennep
0,5 stangselleri, grovt hakket
0,5 grønt eple, skrelt og raspet
1-2 ss hakket sylteagurk
1 boks tunfisk (i vann)
En liten skvis sitronsaft
Salt og pepper

2 skiver matpakkebrød

Bland sammen majones og sennep i en liten bolle. Tilsett stangselleri, eple og sylteagurk. Hell av vannet på tunfisken og rør sammen med majonesblandingen. Bruk en gaffel, eller fingrene, slik at fisken blir godt blandet med de andre ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

nærbilde av tunfisksandwich

Jeg oppbevarer tunfiskrøra i en Tupperware-boks i kjøleskapet og tar med hele boksen på jobb. Brødskivene pakker jeg inn i matpapir. På den måten blir ikke skivene “soggy”, og maten ser frisk og innbydende ut når lunsjen skal inntas.

I morgen: Tortillawrap med varmrøkt pepperlaks.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.