åpen omelettwrap med spekeskinke og ost
Lunsj, Matpakke

Omelettwrap med spekeskinke

Jeg vet ikke hvor mange prosent av alle nordmenn som hver dag smører med seg matpakke på skole og jobb, men jeg vil tippe at 99 % av alle matpakkene inneholder brød. Det er ikke noe galt i det, men det er ikke en absolutt nødvendighet. Personlig blir jeg fort lei av brødskiver til lunsj og synes det er greit å variere litt. Da er omelettwrap et ganske kreativt og smakfullt alternativ.

åpen omelettwrap med spekeskinke og ost

Jeg lager selve omeletten kvelden i forveien. På den måten tar det ikke lenger tid enn nødvendig på morgenkvisten mens jeg gnir søvnen ut av øynene og forsøker å gjøre meg klar til å møte omgivelsene så lite gretten som mulig.

Omelettwrap med spekeskinke (1 porsjon)

2 egg
Salt og pepper
Olje til steking
Spekeskinke
Ost
Salatblader
Agurkstaver

Sett en stor stekepanne (28 cm) med litt olje i, på medium varme. Pisk eggene sammen med litt salt og nykvernet pepper. Hell eggestanden over i den varme stekepannen, og se til at det fordeler seg jevnt i pannen – akkurat som med pannekaker. La omeletten steke (uten lokk) 5-10 minutter, til oversiden er stivnet. Trekk stekepannen av varmen, og la omeletten avkjøles helt.

Legg omeletten på matpapir. Fordel salatblader og agurkstaver på midten, og legg på tynne skiver av spekeskinke og osteskiver. Jeg har brukt Serranoskinke og Manchego. Rull sammen omelettwrapen og pakk den inn i matpapiret. Del i to på midten med en skarp kniv, og knytt en liten taustump rundt hver halvdel for å forhindre at lunsjen faller fra hverandre før den skal spises.

to bilder av omelettwraps

I morgen: Blings med tunfiskrøre.

6 Comments

 1. Hei!
  Dette var en strålende ide! Jeg forsøker å unngå raske karbohydrater, og da er jo dette et lekkert lite måltid! Jeg skal jammen prøve de til taco også.’

  Takk for tips, og takk for en flott blogg.
  Mvh Cathrine

 2. Du sa du laget omeletten kvelden før, oppbevarer du den i en lufttett boks eller hvordan oppbevares den til du “pynter” den morgen før du drar på jobb?

  • ENEstående Mat

   Hei Karita!
   Jeg legger vanligvis omeletten på en tallerken og dekker med plastfolie. Har du en lufttett boks stor nok til at omeletten kan ligge flatt så kan det fint benyttes. Lykke til :-)

 3. Spiser du en eller to til lunsj?

  • ENEstående Mat

   Hei Britt!
   Det holder med 1 omelettwrap til meg til lunsj, men jeg kan gjerne supplere med en brødskive, lompe eller et knekkebrød hvis jeg vil ha mer. Eller en grønn salat.
   God lunsj! AC :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.