Middag, Sjømat

Pasta med laks og sopp

I kjøleskapet mitt befinner det seg til enhver tid et LITE basisutvalg av matvarer: ost i skiver, kaviar på tube, egg, løk, smør og diverse sauser på flaske fra den lokale asiabutikken. Ikke akkurat et gourmetutvalg, men det er nå sånn det er. Alt annet har gjesteopptredener i kortere eller lengre perioder. Men i vår har det dukket opp en delikatesse som har levert inn en sterk søknad om permanent oppholdstillatelse: varmrøkt pepperlaks. Den viser seg gang på gang å være en reddende engel når blodsukkernivået er faretruende lavt og maten helst skulle vært klar for en halv time siden…

pasta_og_varmrokt_laks_2

Denne pastaretten ble til da jeg skulle lage pasta carbonara, men hverken hadde bacon eller parmesan i hus (ref. tidligere nevnt basisutvalg). Heldigvis hadde jeg et stykke varmrøkt pepperlaks, og derfra var det bare å improvisere seg fram til et nytt, og heldigvis velsmakende, resultat.

Pasta med varmrøkt laks og stekt sopp (1 porsjon)

3 passe store sjampinjonger, i skiver
1 ts godt smør
Salt og pepper

Båndspaghetti, fersk eller tørr
1 eggeplomme
6 cherrytomater, delt i 2
60 g varmrøkt pepperlaks, i biter
God olivenolje

Rengjør soppen og skjær i passe tykke skiver. Smelt smøret i en stekepanne på sterk varme. Ha i soppskivene og krydre med salt og nykvernet pepper. Stek til sjampinjongene har fått fin mørk farge, og er litt sprøstekt i kantene. Sett til side.

Kok pastaen som anvist, med litt olivenolje i lettsaltet vann. Jeg bruker ofte fersk pasta (det er raskere), og beregner ca 150 g til 1 person.

Hell pastaen over i en sil og direkte tilbake i gryten før alt pastavannet har rukket å forsvinne. Målet er at pastaen skal være litt fuktig. Nå kan du velge om du vil røre inn eggeplommen mens pastaen er i gryten, i varme omgivelser, eller om du vil ha pastaen rett på tallerkenen (helst varm). Legg på tomater, stekt sopp og laks, og topp med den hele eggeplommen. Ringle over god olivenolje og server med en gang!

nærbilde av båndspaghetti, laks og sopp

TIPS: Har du asparges i kjøleskapet, passer det også sabla godt til denne retten :-)

2 Comments

  1. ah, det er lenge siden jeg har spist pasta og laks! kjempegod kombo :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.