2 stk. juksepizza med trøffelsalami og pecorino
Middag, Snacks

Juksepizza med salami og pecorino

Det er ingenting galt med å jukse litt innimellom. I alle fall ikke når det kommer til pizza. Når tidsnøden blir for stor, eller den velkjente pizzakløen begynner å svi, er det bare å hive seg rundt og lage en juksepizza eller to. Forberedelsene tar like lang tid som ovnen trenger for å bli varm, og 6 minutter senere ligger velduftende leiver med herlig smeltet ost klare til å bli spist. Er det rart en stakkar blir pizzajunkie?

2 stk. juksepizza med trøffelsalami og pecorino

På denne pizzaen har jeg brukt italienske spesialiteter som trøffelsalami, mozzarella og pecorino, en hard ost laget av sauemelk. For selv om man jukser litt med pizzabunnen av og til, kan jo toppingen fremdeles være ekte vare. Buon appetito!

Juksepizza med salami og pecorino (1 porsjon)

2 stk. fullkorn tortillalefser, medium størrelse
2 ss tomatsaus, eller ketchup
ca 100 g fersk mozzarella, i skiver
Pecorino, i skiver eller revet
12 skiver trøffelsalami, eller annen italiensk salami
6 fedd hvitløksconfit (kan sløyfes)
Oregano
Basilikumsblader

Sett ovnen på 230 grader.

Legg tortillalefsene på bakepapirkledd stekebrett, og smør utover tomatsausen. Skjær mozzarellaen i så tynne skiver som mulig, og fordel på de to bunnene sammen med skiver av pecorino. Legg til slutt på skiver med deilig salt salami, og myke og søte hvitløksfedd. Krydre med tørket oregano, og stek pizzaen midt i ovnen.

Stek til all osten er godt smeltet, og tortillalefsen har fått farge langs kanten. Det tar ca 6 minutter. Server juksepizzaen med frisk basilikum på toppen.

Nærbilde av juksepizza med trøffelsalami

TIPS: Får du ikke tak i pecorino (eller ikke liker det), er parmesanost en god erstatning.

2 Comments

  1. Hei og så deilig! Jeg bruker å lage “juksepizza” med pesto, mozzarella, spekeskinke og pinjekjerner på denne måten. Spises med en god neve ruccola strødd over pizzaen – jeg bretter den i sammen og spiser den ala tex-mex servering. ENkelt, raskt og godt!. Takk for mange gode og fine oppskrifter. Heidi

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.