nærnilde av 3 biff satay spyd
Forrett, Snacks, Tilbehør

Biff satay med jordbærsalsa

Satay-spyd får meg alltid til å tenke på en liten, skranglete matvogn i Thailand, med glodhet grill, mystiske kjøttstykker og all verdens deilige dufter. Dét, og en gatekokk uten tenner, og med en håndhygiene man helst ikke burde fundere for mye på…

nærnilde av 3 biff satay spyd

Biff satay med jordbærsalsa er min “norske” utgave av den østlige klassikeren. Det møre og godt krydrede kjøttet matches perfekt med den søte salsaen – alt med hint av eksotiske smaker. Det er som en liten thailandsk gatemat-fest for ganen – minus den tannløse gateselgeren…

Biff satay med jordbærsalsa (kveldssnack for 1 eller 2 forretter)

ca 150 g entrecôte, i tynne siver
Grillspyd

Marinade
1 ts karripulver
1 ts paprikapulver
0,5 fedd hvitløk, presset eller finhakket
0,5 ts revet limeskall
2 ts ketjap manis (tykk, søt soyasaus)
2 ts solsikkeolje
1 klype salt

Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og rør om. Tørk entrecôten med kjøkkenpapir og skjær opp i 5-6 tynne skiver (2-3 cm bredde x  8-10 cm lengde). Legg kjøttet i bollen og bland godt slik at den tyktflytende marinaden kommer godt til over alt. La kjøttet marinere et par timer (eller ca 30 minutter i vakuum).

Tre bitene på hver sitt grillspyd – på langs. Legg spydene på tvers av rillene på en varm grill og svi raskt på begge sider. Du kan også steke spydene i grillpanne eller i ovnen (ca 220 grader). Siden kjøttet er såpass tynt er det snakk om få minutter på hver side.

TIPS: Bruker du grillspyd av tre bør disse bløtlegges noen minutter før kjøttet tres på. På denne måten unngår du at spydene å ta fyr i ovnen eller på grillen.

to bilder av biff satay med jordbærsalsa

Jordbærsalsa

0,5 kurv jordbær
1 moden mango
1-2 ss frisk koriander, finhakket
1-2 ss ristede peanøtter (vanlig salte)
ca 1 ts sweet chili sauce
En liten skvis limesaft

Kutt jordbær og mango i små biter og ha i en bolle. Dryss over frisk, finhakket koriander og peanøtter (ristet i tørr panne noen minutter til de har fått litt farge). Ha til slutt over sweet chili sauce og litt limesaft. Rør om og server sammen med de nygrillede satay-spydene.

2 Comments

  1. Så kjempegodt ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.