Bildecollage fra StreetFood-fest i Kristiansand
ENEstående Mat

StreetFood-fest i KRS, 20. juni 2013

Vi sørlendinger kan være litt træge iblant. Men når sola skinner og det er gratis konsert på Torvet, da er vi på plass. Når det i tillegg er gratis grillfest blir stemningen ganske så utypisk sørlandsk. Akkurat sånn var det forrige torsdag. Inneklemt mellom to svært regntunge dager dukket solen og sommeren opp på en snarvisitt i Kristiansand, med liflige grilldufter, svaiende palmer og yrende folkeliv. MatPrats StreetFood-fest kunne ikke fått bedre forhold for å spre matglede og grilltips til smørblide sørlendinger.

I hele 5 timer på ble det grillet, trikset, konkurrert, filmet og spist under den steikende sola. MatPrats flotte jenter, Ragnhild og Anette, showet med smarte sommertriks, og overgrillmester Bjørn Tore delte av sin store kunnskap om grilling. I tillegg ble folk hanket inn fra Markens til å delta i grillkonkurranse. Utrolig mange sporty folk heiv seg med på sparket, og hele området sydet av aktivitet rundt store og små griller.

Bildecollage fra StreetFood-fest i Kristiansand
Øverst: Olav med sitt store grønne egg, og Ragnhild, “usosialt” opptatt med å oppdatere sosiale medier. Nederst: Lettgrillet rugbrød med kremost og jordbær skåret med eggedeleren, og Olavs nerdete t-skjorte :-)

Gatemat til folket

Min gode matvenn Olav (hobbykokken.no) og jeg var så heldig å bli invitert til å bidra med å dele ut smaksprøver og matglede. Matnerden Olav er i sitt ess når han får prate om mat og samtidig grille sous vide spareribs på et stort grønt egg, mens jeg som ikke en gang eier en grill, følte meg litt mer på dypt vann. Heldigvis dukket superhjelperen Ola opp og tok seg av selve grillingen for meg (puh). Dermed kunne jeg konsentrere meg om å dele ut satay og jordbærsalsa til alle som ville ha. Det tok ca 10 minutter, så var det tomt! Etter det var det bare å sette seg ned og nyte en velfortjent pils i sola :-)

Bildecollage fra StreetFood-fest i Kristiansand
Øverst: Jeg fikser siste finish på jordbærsalsaen mens Ola griller satay-spydene. Nederst: Kylling satay, og ferdig smaksprøve, klar til å nytes!

Tusen takk til alle kjente og ukjente som kom forbi på torsdag, og takk for alle de fine tilbakemeldingene på maten. Og tusen takk til MatPrat som ville ha meg med på sitt spreke arrangement. Jeg storkoste meg, spesielt siden jeg slapp å grille ;-)

Bildecollage fra StreetFood-fest i Kristiansand
Øverst: Blide matbloggere fra sør! Nederst: Triksejentene Ragnhild og Anette fra MatPrat, og konfransier/alt-mulig-mann Morten fra Sølvpilen

Årets siste StreetFood-fest er i Trondheim i august, og befinner du deg i nærheten da, har du virkelig noe å glede deg til!

PS: En ekstra stor takk til mamma som kuttet alle ingrediensene til jorbærsalsaen. Hadde hun ikke gjort det, hadde jeg nok holdt på ennå…

Tags

2 Comments

  1. Enestående du!
    En god kommentar kommer aldri for sent: TAKK for en fantastisk dag i sør – og din herlige kylling med jordbærsalsa! Gleder meg til neste gang vi kan gjøre noe matgøy sammen :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.