3 biter brownies med melkesjokolade og kokos
Bakst, Kake

Bounty brownies

Jeg er ganske glad for at jeg ikke er Nigella Lawson. Hun er en vakker og lidenskapelig kvinne som absolutt er misunnelsesverdig, men hadde jeg spist som hun tilsynelatende gjør hadde jeg vært stor som et hus. Jeg må likevel innrømme at jeg har min egen “indre Nigella” som jeg kontrollerer så godt jeg kan med alt jeg kan oppdrive av selvbeherskelse. Når denne nytelsesfikserte delen av personligheten min en gang i blant likevel slipper løs på kjøkkenet, da blir det garantert heftig og høylytt. Smaksprøver før, under og etter bakeprossessen blir etterfulgt av fornøyd smatting, mmmm’ing og ohhh’ing, og jeg kan formelig høre klærne mine skjelve av redsel i garderobeskapet…

3 biter brownies med melkesjokolade og kokos

Denne syndefullt deilige browniesen ble til ved at jeg en ettermiddag tilfeldigvis surfet innom et program med Nigella. Hun pisket sammen en überenkel brownies så lekkert og elegant (og overraskende lik min egen oppskrift), at jeg sporenstreks måtte gripe slikkepotten fatt. Kokosen var i grunnen ikke planlagt, men jeg tenkte at det kunne ikke bli veldig feil. Og det kan jeg love at det ikke er. Det er ikke helt Bounty, men sabla langt unna er det ikke. Mmmm… Ohhh…

Bounty brownies (1 brødform)

100 g smeltet smør
2 egg
3 dl sukker
0,5 ts salt
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
100 g sjokolade, i grove biter
Ca 40 g usukrede kokosflak (eller vanlig revet kokos)

Sett ovnen på 180 grader (varmluft). Smelt smøret i en smørsmelter, og sett til side for avkjøling mens resten av kakerøren lages.

Egg, sukker, salt og vaniljesukker piskes slapt sammen i en bakebolle. Tilsett mel og kakao, og pisk videre til den tykke røren er jevn og uten klumper. Hell over smøret, og pisk det rolig inn. Vend til slutt inn halvparten av kokosflakene og sjokoladebiter. Bruk det du har: gjerne melkesjokolade eller hvit sjokolade. Eller begge deler!

Brownies sett ovenfra

Kle en vanlig brødform med bakepapir. Hell røren over i formen, og jevn toppen med slikkepott. Dryss over resten av kokosflakene, og sett formen midt i stekeovnen. Kaken stekes i ca 40 minutter. Avkjøl på rist i formen, del opp i stykker, og nyt mens du slipper løs din indre Nigella og alle hennes lyder…

PS: Kaken er deigete når den er ferdig stekt, derfor er det viktig at den avkjøles godt før du begynner å dele den opp.

13 Comments

 1. Dette blir lørdagsgodtet! Deigen minner veldig om mammas sjokoladekake, men den var alltid så tørr inni og det blir ikke denne her. Tror jeg skal ha et par skjeer traktekaffe oppi neste gang for en litt mer voksen smak. Forøvrig har jeg pizzabunnene dine til heving og tomatsausen på komfyren. Snakk om enestående lørdag!

  • ENEstående Mat

   Fantastisk, Kamilla! Jeg er virkelig med deg i ånden i dag, skjønner jeg :-)
   Smart å ta litt kaffe i kaken! Det er jo en veldig god smakskombo!
   Ha en deilig og enestående lørdagskveld :-D

 2. Denne må prøves. Til helga, kanskje?

 3. Bra oppskrift!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  :-)

 4. Du skriver: “Sukker, salt og vaniljesukker piskes slapt sammen i en bakebolle. Tilsett mel og kakao, og pisk videre til røren er jevn og uten klumper”

  Hvordan kan det bli røre uten noe flytende i??

  Joda, jeg skjønner vel egentlig at eggene er med…. :-)

  • ENEstående Mat

   Det er eggene som er “flytende” ja, men det er klart at det blir veldig tykk røre (før smøret røres inn). Jeg skal presisere i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen :-)

 5. Fredrik Lund

  Prøv med grovhakkede salte peanøtter, alltid godt i noe søt!

  • ENEstående Mat

   Ah, der traff du meg midt i mathjertet <3
   At jeg ikke har tenkt på det før. Det er jo kjempegodt :-)

 6. Veldig bra blogg! : )Ditt innlegg er lagt i vår Nyhetsblogg! : )

 7. Hvor kommer eggene inn i rekkefølgen her?

  • ENEstående Mat

   Oops! Takk for at du la merke til det. Har lagt det inn i framgangsmåten nå. Eggene skal piskes sammen med sukkeret… #flaut ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.