Nærbilde av halv avokado med salsa og rømme
Forrett, Mellommåltid, Snacks

Avokado + salsa = sant!

Jeg elsker avokado! Den er mild og myk, litt nøttete på smaken og sabla god for hjertet. What’s not to love? Hadde den vært en mann hadde jeg giftet meg på flekken. Eh… Men, nok om uanstedige avokadotanker.

Bilde av ei som skviser sitronsaft over en halv avokado med salsa og rømme

Du kjenner sikkert til guacamole og bruker muligens avokado på sandwicher og i salater. Men har du prøvd den “bar”? Det er nemlig den perfekte fast food og kan spises med skje rett ut av “pakningen”. Selv tyr jeg nesten daglig til den lysegrønne superhelten. Den både smaker og metter godt og sammen med litt heftig salsa og bittelitt rømme (for oss pyser) danner avokadoen det perfekte mellommåltidet.

Avokado + salsa og rømme (1 porsjon)

1/2 avokado
Salsa, hjemmelaget eller bortekjøpt
Lettrømme
Sitronsaft

Del en avokado i to. Ringle sitronsaft over snittflatene dersom avokadoen ikke skal spises med en gang. Skjær bort litt av undersiden på avokadohalvdelene slik at de vil ligge stødig på flatt underlag. Fyll hulrommet etter steinen med sterk og god salsa, og topp med en liten dasj lettrømme. Skvis over sitronsaft.
Klar, spis med skje, ferdig!

Nærbilde av halv avokado med salsa og rømme

TIPS 1: Denne superenkle kombinasjonen funker også bra som en enkel forrett når du tror du ikke har tid eller krefter til å lage forrett.

TIPS 2: Prøv avokado sammen med salsa og cottage cheese. Saba godt, og enda mer mettende.

2 Comments

 1. Her er et trøndertips under parolen “det enkle er ofte det beste”: strø litt maldonsalt over de to halvdelene og spis i vei! Mmmmm.
  For dere som bor i sentrale strøk og som synes det er i overkant dyrt med 20 kroner for en spisebordet avacado så kan jeg også tipse om at en del grønnsakshandlere har avacadonett med 6-8 stk til 25-30 kr til salgs. Disse legger du sammen med annen frukt i romtemperatur, modnes ila 2-3 dager. Deretter bør de ligge i kjøleskap.
  Takk for en fin og annerledes matblogg som jeg har fulgt (og anbefalt til andre) i noen år nå.

  • ENEstående Mat

   Tusen takk for de flotte trøndertipsene ;-)
   Stas å høre at du har fulgt bloggen en stund – og at du anbefaler den til andre. Takk skal du ha :-D

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.