Tallerken med fiskepinner, fries og agurksalat
Middag, Sjømat, Snacks, Tapas

Fiskepinner klar for party!

Jeg er vokst opp med fiskepinner. Det er vel du også? De orange rektanglene som på magisk vis går fra frysedisk, til stekepanne, til alle barns fiskefavoritt på 1-2-3. Vel, det er mulig at akkurat disse fiskepinnene ikke vil gå rett hjem hos de minste. For det første mangler de den maskinlagde formen som beviser at de er fiskepinner – dette er “bare” fisk tredd på pinner. For det andre har jeg “jazza” de opp med wasabipulver. Fiskepinner for voksne, altså, og de er bare SÅ klar for party!

Tallerken med fiskepinner, fries og agurksalat

Fiskepinner med wasabi (1 porsjon)

125 g torskefilet, skinn og benfri
1 ss hvetemel
2 ts wasabipulver
1 egg, pisket
30 g griljermel/strøkavring
Salt og pepper
Smør til steking
Sennep

Tørk torskefileten med kjøkkenpapir og skjær i litt tykke, “fiskepinnelignende” staver. Bland sammen hvetemel og wasabipulver på en tallerken. Pisk egg i en vid bolle. Bland griljermel sammen med nykvernet pepper og salt (gjerne grovt) i en tredje bolle/tallerken. Vend fiskebitene først i melblandingen. Dypp så i egget, og rull til slutt godt rundt i kavringen. Tre filetene på trespyd om du vil, men det er ikke nødvendig.

Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Stek fiskepinnene i 1,5-2 minutter på hver side. Server med en gang sammen med god sennep, wasabipotetene og agurksalat. Fiskepinnene kan også serveres som en tapasrett. Hold varme og crispy i ovnen til de skal serveres.

Nærbilde av hjemmelagde fiskepinner

Ovnsstekte potetstaver med wasabi (1 porsjon)

2 små poteter med skall, i tykke staver
2 ts solsikkeolje
1-2 ts wasabipulver
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Sett ovnen på 200 grader. Vask potetene godt og skjær i ca 1 cm tykke staver. Bland sammen olje, wasabipulver, grovt salt og pepper i en bolle. Ha potetene i oljeblandingen og bland godt slik at potetstavene blir godt smurt. Fordel potetene jevnt på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Potetene er ferdige når de er møre og har fått fin farge og sprø overflate. Server med en gang.

Bolle med agurksalat

Agurksalat med ingefær (1 porsjon)

1/4 slangeagurk, i tynne skiver
1 ss syltet ingefær, grovt hakket
1 ss syltet rødløk, grovt hakket (kan sløyfes)
1 ss vann
1 ss 7 % eddik
1,5 ts sukker
Salt og pepper

Skjær slangeagurken i tynne skiver. Bruk gjerne ostehøvel eller mandolin. Klem ut oveflødig lake av syltet ingefær og rødløk og grovhakk. Bland agurkskiver, ingefær og løk i en bolle. Ha vann, eddi og sukker i en annen bolle og rør sammen til sukkeret er oppløst. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell laken over agurkmiksen og salaten er klar til servering. Agurksalaten kan også godt stå og “trekke” litt før servering.

2 Comments

  1. Fiskepinnene var kjempegode og fort å lage. De gikk rett hjem hos tvillingene på 3 år og storesøster på 7 år. Har sløyfet wasabi-pulver og byttet ut sennep med hjemmelaget ketchup. Ungene synes at det var verdens beste fiskepinner!!

    • ENEstående Mat

      Så gøy med flott tilbakemelding på fiskepinnene, Yvonne! Intet mindre enn verdens beste! Den kan vi leve en stund på, begge to :-D

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.