Nærbilde av kjøleskapsgrøt med blåbær og pistasjnøtter
Frokost

Kjøleskapsgrøt med blåbær

Den mest trofaste frokosten min er dessverre ingen frokost i det hele tatt. Alle andre forsøk på gode morgenrutiner må til syvende og sist vike, og jeg er tilbake på null. Men som det opplyste mennesket jeg er, så vet jeg jo at det er smart å starte dagen med en god frokost. Så jeg prøver igjen, denne gangen med kjøleskapsgrøt.

Nærbilde av kjøleskapsgrøt med blåbær og pistasjnøtter

Kjøleskapsgrøt har vært in en stund nå (enhver matblogger har kastet seg over det), men jeg har holdt litt igjen, av personlige grunner. Havre har hos meg en tendens til å medføre mye fising (det er vel innafor å nevne på en matblogg?). Men så leste jeg et sted at metoden med å la havregrynene svelle over lang tid, som når man lager kjøleskapsgrøt, gjør det hele mye mer skånsomt for magen. Og personlig testing i det siste har vist at det stemmer – det er langt mindre fis ute og går. Hurra for kjøleskapsgrøt!

Kjøleskapsgrøt med blåbær (1 porsjon)
35 g lettkokte havregryn
1 beger (125 g) blåbæryoghurt (bruk den du liker best)
1,5 ss cottage cheese (vanlig eller mager spiller ingen rolle)
1 dl lettmelk
Blåbær
Pistasjnøtter

Rør sammen havregryn, yoghurt, cottage cheese og melk. Ha over i et glass med lokk og sett grøten i kjøleskapet over natten. Morgenen etter er det bare å tilsette hele blåbær og pistasjnøtter, og så er frokosten klar.

TIPS: Hvis jeg har tid, eller er våken nok til å huske det, så tar jeg ut glasset med grøten før jeg hiver meg i dusjen. På den måten er grøten bittelitt mindre kald når jeg skal spise den. Det er en smakssak…

Glass med kjøleskapsgrøt laget på blåbæryoghurt

2 Comments

  1. Hei, hvor har du kjøpt det fine glasset?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.