tallerken med stekt torsk og linsesalat
Favoritt, Middag, Salat, Sjømat

Smørstekt torsk med linsesalat

Flymat er egentlig bare trist. Og tørt. Og smakløst. Og iskaldt. Og dyrt. Det er i alle fall ikke en kilde til inspirasjon. Men som på de aller fleste områder i livet så finnes det også her unntak som bekrefter regelen. I sommer var jeg litt uoppmerksom og gikk jeg på en flymat-smell (ikke den første, og sikkert ikke den siste). Boksen jeg fikk inneholdt riktignok en salat som var trist, smakløs, iskald og dyr (4 av 5 er jo nesten full score), men jeg ble likevel inspirert av idéen som lå bak: cottage cheese- og linsesalat. Så var ikke de kronene helt bortkastet likevel.

smørstekt torsk og linsesalat

Min versjon av linsesalaten ligner overhodet ikke på den jeg fikk på flyet, men det er jo heller ikke meningen. Jeg har klina til med fennikel (det passer godt til fisk), knasende sprø stangselleri og fargerike smaksbomber i form av granateplekjerne. Resultatet blir en frisk og mettende hverdagsmiddag, med herlig flakende torsk og inspirerende cottage cheese- og linsesalat.

Smørstekt torsk med linsesalat (1 porsjon)

ca 150 g torskefilet, ben- og skinnfri
1-1,5 ss smør
0,5 ts fennikelfrø, knust
Maldonsalt og nykvernet pepper

Cottage cheese- og linsesalat
70 g røde linser (ferdig kokt eller fra kartong)
50 g cottage cheese
40 g fersk fennikel, i små terninger
1 stilk stangselleri, i små terninger
50 g granateplekjerner
En liten skvis sitronsaft

Start med salaten: Ha linser og cottage cheese i en bolle eller skål. Skyll og tørk fennikel og stangselleri, del i to på langs og skjær stilkene i små biter. Ha i bollen. Rens granateplet og ha kjernene sammen med resten av ingrediensene. Skvis sitronsaft over og rør salaten lett sammen. La salaten stå seg mens fisken stekes.

linsesalat og sitronskiver

Tørk torskefileten godt med kjøkkenpapir. Krydre den ene siden med en klype Maldonsalt, nykvernet pepper og halvparten av fennikelfrøene. Du kan bare knuse frøene mellom fingrene – eller bruke en morter, om du vil. Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. La smøret få litt farge før fisken legges i med kryddersiden ned. Krydre den andre siden og la fileten steke i 2-3 minutter før den vendes om. Stek videre i 2-3 minutter til torsken begynner å flake seg og du ser at fileten er gjennomstekt.

smørstekt torsk med salat

Server den smørstekte torsken med en gang (hell over noe av stekeskyen om du vil) sammen med linsesalaten. Nam!

4 Comments

  1. Det så godt ut. fikk vann i munnen. Fisk er noe av det beste jeg vet. Ha en videre fin uke :)

  2. ❤️ Kjempegodt ‼️ Til og med min mann synes dette var veldig godt

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.