Forrett, Skalldyr, Snacks

Scampi med tacokrydder

Scampi med tacokrydder lagde jeg første gang da jeg hadde bihulebetennelse og hadde behov for noe sterkt som kunne lette litt på trykket over øynene. Egentlig liker jeg best skalldyr i sin naturlige smaksdrakt, men dette ble riktig så hot og godt!

De spicy rekene smaker godt også når man ikke har bihulebetennelse og er kanskje noe å tenke på til fredagstacoen? Server scampiene med myke tortillalefser, salat, salsa og rømme. Eller med hjemmelaget guacamole og knasende sprø tortillachips. Det funker både som sprek forrett eller snacks når du er litt fysen… Digg er det uansett!

scampi med taokrydder

Scampi kan være en miljøversting, så pass på å se etter ASC- og MSC-sertifiserte scampi og tropiske reker når du er i butikken.

Scampi med tacokrydder (1 porsjon)

6-8 scampi
1 ss solsikkeolje
1 ts hjemmelaget tacokrydder (eller posekrydder)
Litt limesaft
Guacamole
Litt finhakket, fersk chili (kan sløyfes)

Fjern skall og “tarm” på scampiene (se video under). Blande olje og krydder i en skål/bolle. Tilsett de rå rekene og bland godt.

Bruk høy varme og stek scampiene raskt på begge sider, i en tørr stekepanne. Skvis over litt limesaft under stekingen. Det tar kun 1-3 minutter, avhengig av hvor store rekene er.

Server med deilig, hjemmelaget guacamole, og kanskje noen sprø tortillachips. Eller hva med å erstatte kjøttdeigen i fredagstacoen med scampi?

Har du prøvd verdens beste guacamole? den er sabla god – helt objektivt sett ;-)

Hvis du av miljømessige hensyn ikke vil bruke scampi og heller bruker reker som allerede er kokt: Kjøp miljøvennlige scampi eller: Varm opp olje og krydder og vend vanlige “norske” reker (rompempererte) kjapt i krydderblandingen. De må ikke steke lenge – da blir de gummi!

Se her hvordan du behandler en rå reke/scampi:

3 Comments

  1. Hei! Så fin blogg du har! Mange fristende oppskrifter jeg må teste ut. Enig i filosofien sin. Hvorfor ty til brødskiver til middag selv om man er eneste gjest? En som alle fortjener god mat. Keep up the good work!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.