laksesalat med fennikel og mango
Lunsj, Salat, Sjømat

Laksesalat med mango og fennikel

Jeg vil ikke akkurat si at jeg er på “slankis” hele tiden, men jeg er definitivt opptatt av å spise sunt minst én gang i uken. Som regel er den ene gangen på mandager. Men hvis det dukker opp noe på mandag som forstyrrer den sunne planen – en pizza, en gulrotkake eller lignende – så funker også tirsdager.

Alle vet jo at fisk og salat er sunt, så jeg tyr ofte til en av de på “sunnhetsdagen”. Og hvis det ble både pizza og kake på mandag, slår jeg gjerne til med begge deler samtidig. Deretter klapper jeg meg selv på skulderen, tar et ekstra pizzastykke på onsdag og venter til neste uke med å være veldig sunn igjen…

laksesalat med fennikel og mango

Jeg prøver selvsagt å være litt morsom her, men denne laksesalaten med mango og fennikel er faktisk ikke så dum når man vil lage noe som er både smakfullt og sunt. I tillegg er den rask å lage og metter lenge, så det vil være tøysete å la være å prøve den…

Laksesalat med mango og fennikel (1 porsjon)

100 g kokt hirse, bulgur, couscous, villris eller pasta
Olje til steking
200 g SALMA-laks i terninger eller annen skinn- og benfri laksefilet
Salt og nykvernet pepper
80 g fennikel, finsnittet
2-3 reddiker, i tynne skiver
Baby leaf salat, eller andre grønne salatblader
0,5 mango, i biter
Salt og pepper
Fersk koriander, finhakket

Tahinidressing
1,5 ts eplesidereddik
1,5 ts sitronsaft
0,5 ts tahinipaste
2 ss olivenolje
1 ss vann
Salt

Har du noen rester av kokt hirse, bulgur, couscous, villris eller pasta  er det perfekt å benytte i denne salaten. Hvis ikke: kok som anvist på pakningen og avkjøl.

Varm opp olje i stekepanne på middels sterk varme. Benytt ferdig lakseterninger fra SALMA, eller skjær skinn- og benfri laksefilet opp i like store terninger. Krydre laksen med salt og nykvernet pepper og stek terningene slik at de får fin stekeflate men fremdeles er lett rosa/rå inni (eller helt gjennomstekt om du liker det best).

laksesalat med mango og fennikel

Skyll og tørk fennikel og reddiker og skjær i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin hvis du har. Skrell mangoen og del i terninger. Bland alt sammen med grønne og sprø salatblader.

Bland sammen hirse (eller det du har endt opp med), salat og lakseterninger i en dyp tallerken. Lager du til flere så er det lurt å gå for en salatbolle…

Bland sammen ingrediensene til dressingen og rist/pisk alt godt til en samlet dressing. Har du ikke tahini så lag dressingen uten. Smak til med salt og pepper om nødvendig. Ringle over ønsket mengde dressing og server salaten med et dryss finhakket fersk koriander.

Ønsker du ikke være supersunn likevel kan du klaske på et heftig lag med smør på brødskiva ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.