squashkaker med spinat og stekt sopp
Kjøttfri mandag, Lunsj, Matpakke, Mellommåltid, Snacks

Squashkaker med spinat og chili

Jeg har allerede en oppskrift på squashkaker fra før (de med brokkoli, vet du), men en god ting kan vel ikke lages for ofte, eller hva? Det er ikke egentlig grønnsaken i seg selv som er så spennende, det er mer det at det er snakk om små “lapper”, eller nesten “pannekaker” hvis man legger godviljen til. Og da glemmer man jo fort at de er proppfulle av sunne grønnsaker og fokuserer heller på at dette smaker skikkelig DIGG!

squashkaker med spinat og stekt sopp

Denne oppskriften er på en halv squash til en porsjon (som pleier være nok til en passe måteholden kvinne på snart 47). Hvis du tenker det er tøysete å ha en halv squash liggende, så lager du selvsagt bare dobbel runde squashkaker. De er helt ypperlige å ha liggende i kjøleskapet, klar til å redde en eller trist matpakke, et lite mellommåltid eller nytes som kveldsmat når du plutselig blir fysen på en skikkelig grønnsaksfest.

Squashkaker med spinat og chili (1 porsjon/4-5 kaker)

0,5 grønn squash
0,5 ts salt
1 egg
0,5 dl hvetemel
1 fedd hvitløk, finhakket
50 g spinatblader
0,5 rød chili, finhakket
Maldonsalt og nykvernet pepper
Smør til steking

Kantareller, eller annen sopp (og litt mer smør til steking)
Salt og pepper
Gresk yoghurt
Vårløk, snittet
Crispy chili eller sriracha

Skyll og tørk squashen og riv på grovt rivjern. Ha i et dørslag og dryss over salt. Bland godt og la det renne av seg i ca 20 minutter.

Visp sammen egg og mel. Tilsett hvitløk og spinatblader og bruk en stavmikser til å kjøre det til en jevn røre. Ha i finhakket chili (uten frø) og smak til med salt og pepper.

Klem ut så mye væske som mulig av squashen og rør sammen med spinatblandingen.

Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Bruk en spiseskje til å “øse” røren i stekepannen – en raus spiseskje røre per squashkake bør være greit. Stek et par minutter før kakene snus og stekes ferdige på andre siden, totalt 5-6 minutter. Hold varme til servering.

Rens kantarellene godt og stek i smør til de har fått farge og begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper.

Server squashkakene med stekt sopp, yoghurt naturell vårløk. Jeg synes det er er ekstra god med enda litt mer spicy chili på toppen. Enten crispy chili hvis du får tak i den, eller sriracha.

Har du enda mer squash? Prøv også superenkel pasta med squash. Eller en supersaftig og herlig formkake med squash og kremostglasur.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.