Kjøttfri mandag, Middag

“Mammas pasta” – pasta med squash

For å være ærlig husker jeg ikke hvem sin mamma det er snakk om her. Jeg så oppskriften på TV en gang, hadde åndsnærværelse nok til å skrive den ned, og siden har den vært i flittig bruk på mitt kjøkken. Den er enkel, mettende og sabla god. Skikkelig italiensk, med andre ord.

pastarett med enkel saus med squash

Mammas pasta med squash og fløte (1 porsjon)
1/4 squash, i små biter
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
1/2 dl grønnsakskraft
1/2 dl matfløte
1 klype tørket chili, flak eller pulver
Timian
Salt og pepper
Smør til steking
125 g kokt pasta
Revet parmesan

Kok pastaen som anvist. Smelt smør i en kasserolle og surr hvitløk og løk til løken er blank. Tilsett squash-bitene og chili og stek videre til alt er mykt. Ha i fløten og kraften og kok opp. La sausen koke i ca 10 minutter på lav varme.

Smak sausen til med timian, salt og pepper før sausen helles over den kokte pastaen. Servér med litt revet parmesan og nykvernet pepper på toppen.

nærbilde av pastarett med squash og revet parmesan

TIPS: Bruk stavmikser på sausen om du ønsker den helt jevn og myk.

8 Comments

  1. Nam! Bruk stavmikser, skriver du. Noe spesielt type du tenker på da, eller? ;-) hehe

    • ENEstående Mat

      det er selvsagt en helt spesiell stavmikser jeg tenker på, Olav… den er rosa, og fin, og min ;-) hehe…

  2. Gjett hva vi skal ha til middag…

  3. Denne var supergod, kunne lett spist den hver dag :-) Lurer på om den blir like bra til tortellini?

    • ENEstående Mat

      Så bra retten falt i smak :-) Jeg tror kanskje at sausen passer best til pasta uten fyll, men jeg kan jo ta feil. Du må bare prøve deg fram :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.