syltet sopp med stjerneanis
Tilbehør

Syltet sopp à la Oda

Nå kunne jeg selvsagt dratt en hvit løgn og sagt at jeg elsker turer i skog og mark og har plukket kantarellene til dette glasset med syltet sopp selv. Men det har jeg altså ikke. Jeg har fått de av Oda, en av mine aller beste venninner. Hun synes nemlig det er helt magisk å gå i skog og mark og plukke kilovis med sopp hver høst. Heldigvis liker hun også å dele med sine mer asfaltelskende venninner. Lucky me!

Når kantarellen først er plukket er jeg “all in” og sylting er kanskje den beste måten å ta vare på skogens gull. Og akkurat som med syltet rødløk eller sylteagurker, er den deilige søtsure smaken perfekt følge til grillet kjøtt og stekt fisk. Prøv det også som topping på grillpølser og på brødskiva sammen med grov leverpostei. Faktisk også til squashkaker

syltet sopp med stjerneanis

Syltet sopp med stjerneanis og rosépepper

400-500 g fersk kantarell, renset
2 dl hvitvinseddik
2 dl vann
2 dl sukker
2 hel stjerneanis
1 ss rosépepper
1 laurbærblad

Rens kantarellene godt med børste og kniv. Store sopp kan gjerne deles i mindre biter.

Sett rene glass i ovnen på 100 grader i 10 minutter. Dette steriliserer glassene og gjør dem klare til å ta i mot den varme laken.

Ha hvitvinseddik, vann, sukker og krydder i en kasserolle. Kok opp under omrøring. Tilsett soppen og la alt trekke i 2 minutter på lav varme.

Fordel soppen i de varme glassene og hell over den varme laken. Sett på lokk og la glassene stå i romtemperatur til de er avkjølt. Oppbevar i kjøleskapet. Uåpnede glass har laaang holdbarhet og gjør at skogens gull kan nytes gjennom hele året.

syltet sopp med rosépepper og stjerneanis

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.