Tilbehør

Pickle tickle – sylteagurker med dill og chili

Det kiler av forventninger. Det er mange år siden sist jeg laget sylteagurker. Den gang dyrket jeg sågar mine egne agurker. Ambisjonsnivået er senket betraktelig siden den gang – nå har jeg kjøpt råvarene på torvet. De blir sikkert ikke noe dårligere av den grunn… Åh, som jeg gleder meg. Jeg kan nesten ikke vente…

Agurker klar til sylting

Sylteagurker (1 norgesglass)

ca 500 g agurker
Saltlake (1 liter vann + 3/4 dl salt)
2 dl vann
1,25 dl eddik, 7%
375 g sukker
1 ts salt
1 liten løk, hel
1 chili, i store biter
10 pepperkorn, sorte
4 stilker dill
1 ts sennepsfrø

Vask og skrubb agurkene godt med børste. Løs opp salt i vann og legg agurkene i laken i ca 12 timer. Hell av laken og tørk agurkene.

to bilder av ferdigsylta agurk på glass

Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Avkjøl. Legg agurker, løk, chili, pepperkorn, sennepsfrø og dill lagvis på varmt, rent glass. Hell over avkjølt lake og sett på lokk. Oppbevar sylteagurkene mørkt og kaldt.

Agurkene er klare etter en uke i kjøleskapet, og er holdbare i 3-4 måneder.

Prøv også syltet rødløk.

6 Comments

 1. Wow! Høres kjempegodt ut! Ikke glem å oppdater oss om de ble gode da ;)

 2. Hei du! Dette så lekkert ut! Dumt spørsmål, men hva bruker du agurkene til? Det eneste jeg kommer på er hamburger. Pent og godt så det ut uansett!

  Nå har jeg endelig fått lagt deg til på siden min etter å ha fått så mange treff fra siden din. Det var faktisk sånn jeg oppdaget den! Linn (raus mat)

  • Hei Linn! Jeg bruker agurkene til hamburger som du sier, og på pålegg som f.eks. leverpostei og salami, til tapas sammen med paté, grovhakket i potetsalat og tunfisksalat, spise de rett fra glasset… Det er mange bruksområder egentlig:-) Takk for link på siden din. Ha en strålende fin dag! AC:-)

 3. Fantastisk – denne oppskriften skal jeg jammenta prøve! Takk for tipset.
  Beste hilsen Superkokken
  PS – kjenner du noen som snakker italiensk, kan du gjerne tipse dem om mine oppskrifter av italiensk mat på italiensk :-)
  Tastes ved. :-)

  • Jeg har nettopp smakt på agurkene: super smak, men litt skrukkete. Var nok litt rask med å helle over for varm lake. Patience is a virtue I haven’t heard of… Vær tålmodig, så blir agurkene superbra! Legger superkokken ut på linkene mine :-) Ha en strålende fin dag!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.