trelags brownie med bringebær
Bakst, Kake

Ostekake-brownie med bringebærkrem

Jeg har gjort mye dumt, men dette tar kaka – bokstavelig talt! Etter å ha lest mye om The Hummingbird Bakery i media i løpet av sommeren, fant jeg plutselig ut at det var lurt å kjøpe kakeboken deres. Som tenkt, så gjort – og nå sitter jeg i saksa… Boken er smekkfull av deilige og syndige fristelser. Den første oppskriften øynene min falt på var denne her. Himmelsk lagkake med krem (som jeg egentlig ikke liker). Huff… Dette kommer til å gå skikkelig galt!

trelags brownie med bringebærkrem fra Hummingbird Bakery

Ostekake-brownie med bringebærkrem (liten langpanne)
Brownie
200 g grovhakket, mørk sjokolade
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Smelt sjokoladen til den er glatt over vannbad.Ha smør og melis i kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett ett og ett egg. Bland godt. Bruk slikkepott og sørg for å få med rester langs kanten. Bland gradvis inn melet. Tilsett smeltet sjokolade og bland godt. Hell røren over i en liten, bakepapirkledd, langpanne (33 x 23 x 5 cm). Glatt ut røren med kniv eller slikkepott.

nærbilde av friske bringebær

Ostekake
400 g kremost naturell
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 egg

Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i kjøkkenmaskin. Bruk lav hastighet og kjør til massen er glatt og tykk. Tilsett ett og ett egg mens maskinen går. Massen skal være glatt og kremaktig. Ikke kjør for lenge. Da kan osten skille seg. Bre ostemassen forsiktig over brownien med skje og glatt ut med kniv eller slikkepott. Stekes på 170 grader i ca 35 minutter, eller til ostekaken er gylden i kantene, men lys i midten. Avkjøles helt. Dekk til og la kaken stå i kjøleskapet minimum 2 timer, helst over natten.

nærbilde av oskekakebrownie fra Hummingbird Bakery

Bringebærkrem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær, og noen ekstra til pynt

Ha fløte, melis og bringebær i kjøkkenmaskinen og visp til kremen er fast, men ikke stiv. Ta kaken ut av kjøleskapet og bre kremen jevnt utover. Pynt med bringebær og server med dårlig skjult stolthet!

Oppskriften er hentet fra “The Hummingbird Bakery: Kakeboken”

100 Comments

 1. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

 2. *droooool* O_o Synd jeg ikke er noe tess på kjøkkenet, ellers skulle jeg laga den der… Herlig!:D

 3. Dette ser helt fantastisk ut! Og midt i bringebær sesongen er dette perfekt! :)

 4. Nydelig kake og nydelige bilder. Kan vi låne denne til vår nettside http://www.sotesaker.no ? Vi akrediterer og linker selvsagt til bloggen din.
  Kristin og Therese

 5. Så jo absolutt ikke god ut den der! Det er i alle fall det jeg prøver å innbillle smaksløkene mine..:P

 6. Herregud, dette tror jeg er den sykeste kaka jeg noengang har sett.

  Gleder meg til å lage og spise denne ;D

 7. Stekt ostekake? Er ikke det litt uvanlig?
  Men den så utrolig god ut da, jeg elsker både brownies, ostekake og bringebær!

 8. Steikt ostekake er heilt vanleg, i USA er det det du vanlegvis finn. Det går an å bytte ut vaniljeekstraktet med Tørslefs vaniljesukker med ekte vanilje. Det blir like godt. (Ja, eg har lagd den, eg og… :rødme:)

 9. Flinke deg! Denne er supergod!
  Ps Det var hyggelig å treffe deg denne uka :)

 10. Jeg la denne til på min Ostekake facebook side. (Vi som elsker ostekake) Bildene ser fantastiske ut!

  http://www.facebook.com/ostekakeoppskrifter

 11. Mmmmm………………..Æ gleder mæ til å smake.

 12. Den så litt mektig ut.
  Er det sånn som når du har tatt 3 biter er du kvalm-mett? :o

 13. Det er lov å la seg friste...?

  tror det er 4. gangen jeg er innom bloggen og glor på det bildet av kaken (forbaska VG som la bildet på startsiden sin..hehe)… det er noe med fargene som gir en vann i munnen..*sukk*

  Jada, jeg skal prøve den oppskriften snart.

 14. Noen som har prøvd denne med philedefia fremfor tines kremost naturell?

 15. Ann-Helen

  Nam, den så god ut!! Dette blir neste symøte-kaka;)

  Klem A-H

 16. kaken står i ovnen nå….gleder meg til å smake i morgen!

 17. Jeg dobbeltklikker på kaken, men den materialiserer seg ikke………(?)

 18. Fy å mye godt som gjemte seg her inne! Oppskriftene skal garantert prøves av en annen “enestående” :)

 19. åååå så nydelig denne var :) Gjett om denne skal lages !! Jeg legger link til bloggen din på min :)

 20. Bare må prøve denne selv om jeg aldri baker kaker :-) Var i butikken i går men vanilje ekstrakt fant jeg ikke… Har du tips om hvor jeg får kjøpt det?

  Jeg fikk tak i vanilje essens, så jeg brukte det… Vet ikke hvordan det ble ennå.. Syns også den ble litt lys i bunn. Brukte dronnig sjokolade, men den er kanskje ikke mørk nok ?Kaken er fedig til pynting, så jeg finner ut hvordan det smaker senere i dag :-)

  • Tror vanilje ekstrakt og essens er mer eller mindre det samme, men det er kanskje noen andre som vet det bedre. Du kan eventuelt bruke frø fra vaniljestang for å få den deilige vaniljesmaken.
   Røren til bunnen ble ganske lys når jeg lagde kaken. Selv om jeg brukte Dronning 70%. Men når den stekte ble den mye mørkere… Uansett er jeg sikker på at kaken kommer til å smake fortreffelig! Lykke til, Anita!

 21. Hei, denne så nydelig ut, men hvis man skal lage i en vanlig langpanne, skal man da doble oppskriften tror du?

  • Veldig godt spørsmål! Når jeg sammenligner langpannene så ser den store akkurat litt mindre enn dobbel så stor ut… Så, ja, du kan sikkert doble oppskriften.
   Jeg vil tippe det er 12-14 porsjoner på den lille langpannen. Det er en meeektig kake :-) Lykke til med bakingen :-)

 22. Denne kaken er prøvd, etter å ha sett bloggen din! Himmelsk god!!!!:)
  Jeg hadde litt problmer med browniebunnen bare..den ble litt klissete, noe forsåvidt en browniebunn skal være..men det ble veldig vanskelig å få bakepairet av kaken og skjære fine stykker…forslag? kanskje man bare skal steke kaken lengre enn 35 minutter? Problemet da er at ostekaken var perfekt stekt…
  Fantastisk på smak uansett!!;)

  • Hmmm… det er jo, som du sier, vanlig at brownies er litt klissete, men du skal jo kunne skjære fine stykker. Lurer på om det kan være mulig å steke brownie-delen i ca 10 minutter, før du tar på ostrekakemassen og steker videre. Dette har jeg ikke forsøkt selv, men det er kanskje verd et forsøk. Kanskje det kan løse problemet. Ellers har jeg hatt dårlig erfaring med noen typer bakepapir som ikke vil gi slipp på det som ligger på… Du får ha lykke til hvis du prøver igjen. Hører gjerne hvordan det går eventuelt.
   AC:-)

   • elisabeth aase

    for guds skyld- ikke stek brownies delen først!!! Står her med ei frustrert mine, da jeg skulle ha ostedelen på var browniesen blitt helt rennende i ovnen, og ostedeln gikk rett gjennom og blandet seg helt med browniesen!!! O skrekk og gru… nå ser det ut som en marmorkake i ovnen, og jeg regner ikke med et bra resultat…

    • Huffda… det var jo ikke noe greit :-( Om bare alt stekes og blir fast til slutt kan jo smaken bli bra selv om det ser anderledes ut….
     sorry, jeg skal aldri anbefale å steke browniesdelen først, ever again! Takk for at du sa fra…

 23. Fantastisk blogg, og fantastisk kake. Jeg simpelthen EEEEELSKER den kokeboka. Kan anbefalle cupcakene for fullt, de er gjengangere her hjemme. Og brownisen, den lager jeg ofte! På bloggen min kan du se de jeg tester ut! Hvis du liker denne kokeboka, anbefaller jeg å kjøpe “Cake Days” fra samme firma, den er ikke oversatt til norsk, men oppskriftene en metriske (gram og liter). Sjekk på http://www.play.com eller amazone.co.uk.
  Og ta gjerne en tur innom min blogg :-)
  http://cathrineoyen.blogspot.com/

  • Hei Cathrine! Av en eller annen grunn havnet du i “useriøs”-køen min… Nå er det fikset. Takk for fin tilbakemelding og tips. Skal absolutt innog snuse litt på bloggen din :-) Ha en strålende fin dag!

 24. Ååååå, så lekker oppskrift. Kan du gi meg cm målene på langpannen du brukte? Vennlig hilsen Anne

 25. Oi oi oi! Denne ser fantastisk ut, skal prøve den ut i morgen den dag!

 26. Hei
  Denne ser helt himmelsk ut, men skal den stekes? I såfall hvor lenge og på hvilken grad?

  • Hei Rita! Brownies og ostakakemassen skal stekes på 170 grader i ca 35 minutter, eller til ostekaken er gylden i kantene, men lys i midten. Dette står i innlegget også. Lykke til med bakingen :-)

 27. Åååh! Dette er favorittkaken min! Tanten min lager den innimellom, og da er jeg fast gjest! :D

 28. Hei!
  Tittet på bildet maaange ganger, og tror jeg bare MÅ bake denne til en liten markering av vår vielse som er rett rundt hjørnet. :)
  Da hadde vært praktisk å kunne bakt den feks dagen før, eller 2 dager før og hatt på kremen på selve dagen, trur du det ville gå greit…? Ser ut som det er en kake som holder seg litt!

  Cecilie

  • Hei Cecilie! Gratulerer med forestående bryllup! Brownies- og ostekakedelen skal helst stå over natten i kjøleskap så det går helt fint å bake dagen før. Jeg har også servert kaken 3. dagen, og den har vært like god. Men det er nok best å ha på kremen samme dag som den skal spises (som du selv nevner). Så svaret er JA! den kan lages 2 dager i forveien :-) Lykke til med kake og vielse!

 29. Nå står denne i ovnen! Jeg kan ikke bake en gang og baker aldri, men denne fristet så masse, at til og med jeg kastet meg på den! Veldig spent! Forventer selvfølgelig fiasko, siden alt jeg baker blir det, heheh.. men håper på at flaksen er på min side idag! :)

 30. Åh, jeg som har baka både bløtkake å laga marsipan-rull med sjokolade denne uka. Nå ser det ut til at det blir mer kake ja! :)

 31. Hei, jeg bakte denne nyyydelige kaken, men bringebærkremen ble ikke fast. Burde man ta i bringebærene til slutt kanskje og røre de forsiktig inn?!!!!
  Anette

  • Hei Anette! Så dumt at kremen ikke oppførte seg!
   Jeg kjørte alt samtidig i kjøkkenmaskinen. Det tok nok noe lenger tid før den ble fast. Den skal uansett ikke bli stiv, så jeg vil nok si at den skal være som en litt “slapp” krem… Det går sikkert an å tilsette bringebærene etterpå, men det har jeg ikke forsøkt. Det vil nok gjøre at bringebærene forblir hele, men det blir sikkert god smak :-)

 32. JIPPI, jeg fikk til blåbærkremen!!!!! Brukte kjøkkenmaskin, ikke håndvispen.

 33. Ser ut som en virkelig populær kake, dette!
  Jeg laget denne i helgen, og alle var veldig fornøyd med desserten =)

  Eneste bemerkning, er at etter min smak ble det vel mye bringebærkrem. Tok på det jeg ønsket, og hadde resten i en skål ved siden av til fritt å fylle på med. Tror jeg ville halvvert mengden på trinn tre til neste gang =)

  Takk for fin oppskrift. Har ikke Hummingbird-bøkene, men har vært der, så visste jo at denne kaken var bankers!

  • Det var et veldig smart triks å ha krem ved siden av… da kan man jo ha på så mye man vil! Er heller ikke glad i for mye krem, men denne her hadde jeg merkelig nok ikke noe imot ;-)

 34. Helt enig med alle de andre – veldig lekker og fristende :) Tror jeg må prøve denne også! Får snart ikke tid til å gå på jobb…..

  • ENEstående Mat

   Det er det som er så dumt, Monica: Det er så altfor mye som er fristende og som vi bare MÅ lage :-) Jobben kommer snart i veien for all den gode maten ;-) God helg!

 35. Nybakt mamma

  Har nå endelig fått tid til å teste denne oppskriften og jeg tror nok dette er den beste kaken jeg noensinne har laget. Denne kommer garantert til å bli servert flere ganger!! :)

 36. hvilke oppskriftsbok fant du denne i? kunne tenkt meg en god lekker kakebok med gosaker i :D imårra blir denne spist i selskap for første gang :D

  • ENEstående Mat

   The Hummingbird Bakery: Kakeboken. Den finnes på bokhandlere og bokklubben.no
   Lykke til med selskapet :-)

 37. Oj, den så da pent lekker ut den der, det får man nok prøve seg på når man får besøk neste gang :)

 38. Ser fantastisk ut! Må jeg ut og kjøpe liten langpanne eller går denne oppskriften i rund springform også? ;)

 39. Anne-Marit

  Hei!
  Sitter å ser på denne flotte kaken, og lurte på om du har noe erfaring med å fryse den? Eventuelt lage den litt i forveien? Skal lage kake til hagefest for en 10-åring i sommer som er glad i både ostekake og brownies… Noen erfaringer eller tanker?

  • ENEstående Mat

   Hei Anne-Marit!
   Jeg har gode erfaringer med å fryse kun brownies, men jeg ville nok ikke gjort det med denne kaken pga ostemassen. Du kan trygt lage brownies og ostekakedelen 2-3 dager før og så ha på bringebærkremen når den skal serveres. Lykke til :-)

 40. Marianne

  Heei, kjempe god kake ! Hvor mange kalorier inneholder den?

  • ENEstående Mat

   Man bør sånn sett ikke telle kalorier på slike godsaker :-D
   Men, deler du kaken i 16 stykker, er det ca 620 kcal pr stykke…

 41. I just translated this delicious recipe in Dutch for a friend and I am going to find an occasion to make this myself!

 42. Louise L. Christiansen

  For en fantastisk oppskrift! Mmmm.. Denne må prøves veldig snart! :) Lurer bare på en ting.. Du skriver i et svar at du lager din egen vaniljeekstrakt av rom og vaniljestenger? Oppskrift? :) Jeg har desperat forsøkt å få tak i den vaniljeekstrakten som heter Madagaskar, men uten hell.. Kjempe fin og inspirerende blogg du har! :)

  • ENEstående Mat

   Hei Louise!
   For å lage vaniljeekstrakt trenger du 2 vaniljestenger, et tett glass, og ca 1 dl krydret rom, som f.eks. Morgans spiced rum. Del vaniljestengene i 2 og skrap ut frøene. Ha frøene i glasset og bland med litt rom slik at frøene fordeler seg i væsken. Tilsett stengene og fyll opp med rom. La blandingen stå ca en måned for å få skikkelig god vaniljesmak.
   Lykke til med kake og vaniljeesktrakt :-)

 43. Louise L. Christiansen

  Tusen takk for oppskrift! Fantastisk! :) En riktig gledelig jul til deg! :)

 44. Åå denne skal jeg lage i dag…
  en vennine laget dne før og den er sååå good håper jeg får dne til like bra…
  vann i munnnen kake

  • ENEstående Mat

   Hehe, “vann i munnen kake” var et godt uttrykk, Ester. Veldig passende :-)

 45. Arvesdatter

  Ankommer sent til denne festen, men gleder meg! Hvis jeg har en lanpanne på 40x29x7 cm, hva anbefaler du å gjøre annerledes i oppskriften? Eller er det bare å innse at jeg må ordne meg en ny liten langpanne i korrekte mål?

  • ENEstående Mat

   Hei! Din langpanne høres noe stor ut, men det er ikke sikkert det spiller så veldig stor rolle. Jeg har også en form som er 25×35 som jeg ofte bruker til langpannekaker. Kaken blir bare litt flatere.
   Du kan ev. rulle litt alufolie og legge langs den ene kortsiden og på den måten “sperre” av så du ikke bruker hele formen.
   Lykke til med bakingen. Det er bare å glede seg

 46. Arvesdatter

  Takk for svar : ) Alu høres lurt ut, jeg prøver meg frem! Kan umulig smake noe annet enn godt uansett utseende : )

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.