Port tonic aperitiff i et glass med sitronskiver og mynteblader
Drikke

Port & Tonic

Jeg  er ganske nylig blitt forelsket! I Porto! Jepp, jeg har falt fullstendig pladask for den portugisiske havnebyen med sine bratte gater, forfalne husfasader og portvinsbarer på hvert hjørne. Ja, for du kan nemlig ikke skille mellom byen Porto og dens verdenskjente eksportvare – portvinen. Og hvorfor skulle man det? Det er like greit å forelske seg i dén også med det samme.

Port tonic aperitiff i et glass med sitronskiver og mynteblader

Denne friske drinken fant veien til mine lepper allerede min første kveld i Porto. Og jeg må nok innrømme at det var kjærlighet ved første sup. Den søte og likevel lette hvite portvinen passer som hånd i hanske med den “krispe” tonic’en og blir en perfekt drink: forfriskende og akkurat passe søt.

Port & Tonic (1 drink)
Isbiter
2-4 mynteblader
Sitron/limeskiver
1 dl hvit portvin
ca 2 dl Tonic

Ha masse isbiter i et lekkert, kult eller stilig glass. Ha i mynteblader (ta så mange eller få som du selv vil) og en sitron- eller limeskive (eller begge deler). Her kan du faktisk også bruke appelsinskiver.

Ha hvit portvin over i glasset og fyll opp med tonic. Nytes som en aperitiff før maten, eller som deilig forfriskende sommerdrink på terrassen i anledning fint vær!

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.