4 snickers-scones med sjokoladepynt
Bakst, Frokost, Kake, Mellommåltid

Scones med Snickers

Smak litt på dette: scones med Snickers. Du kan kjenne det, ikke sant? Den smuldrete baksten blandet med smaken av salte peanøtter, søt karamell og deilig sjokolade. Yummi! Så lett er det altså å la seg forføre bare av noen få velvalgte ord. Og så mye vanskeligere er det å motstå fristelsen av de nybakte godsakene.

4 snickers-scones med sjokoladepynt

Det fine med scones er at de lar meg lure meg selv til å tro at jeg spiser noe som er litt sunt. Eller i alle fall noe en klype mindre “syndig” enn pain au chocolat og kanelboller. Og i denne oppskriften har jeg faktisk redusert kraftig på sukkeret. Men, det er fremdeles ikke en bunt med gulrøtter…

OBS: Oppskriften krever noen forberedelser en stund før bakingen, men resultatet er vel verd den ekstra planleggingen :-D

Scones med Snickers (16 stk.)

110 g frossen Snickers, grovt hakket
120 g iskaldt smør, raspet
1 ss sitronsaft
ca 2 dl lettmelk
350-380 g hvetemel
60 g havregryn
150 g sukker
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts salt
1 egg, medium størrelse
1 ts vaniljeekstrakt

Smeltet sjokolade til pynt
Grovt salt (kan sløyfes)

Start med å veie opp Snickers og smør. Snickers-sjokoladen hakkes grovt, mens smøret deles i 2 eller 3 staver. Så legges sjokolade og smør i frysen et par timer, eller natten over.

Lag “buttermilk” når du er klar til å bake: Ha sitronsaften i et målebeger. Hell over lettmelk til du har 2 dl væske. Sett til side.

Sett ovnen på 220 grader. Start med 350 g hvetemel i en bakebolle og rør sammen med havregryn, sukker, bakepulver, natron og salt. Resten av melet brukes til utbakingen hvis nødvendig.

Ta smøret ut av frysen og bruk den grove siden på et rivjern til å raspe smøret over de tørre ingrediensene. Dette gjøres i stedet for å smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene. Bruk sleiv eller slikkepott til å fordele raspet jevnt i melet. Vend inn de frosne bitene med Snickers så de også er jevnt fordelt.

Pisk sammen “buttermilk-bandingen”, egg og vaniljeekstrakt og hell over det tørre. Bland alt sammen til en litt rufsete deig formet som en slags ball. Om deigen er for kladdete og umulig å forme uten å sitte igjen med halve deigen på hendene, så er det nå lurt å ha det ekstra melet i nærheten.

Legg deigen på melet underlag og press sammen til en rund “kake” på ca 20-25 cm diameter. Bruk en kniv eller pizzahjul til å dele i 8 “kakestykker”, og del så hvert stykke i to på tvers, sånn ca. Formen du er ute etter er en slags “snipp” eller trekant, på et vis. Det er ikke så veldig viktig.

Sett “snippene” jevnt fordelt utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sconsene kommer til å ese inn i hverandre under stekingen, så det gjør ikke noe om de står tett. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Sconsene skal ha en fin gylden farge på toppen. Ta brettet ut av ovnen og overfør bakepapiret med sconsene til en rist for avkjøling. Bruk en kniv til å separere sconsene mens de fremdeles er varme.

nærbilde av sconse med sjokolade og salt

Smelt sjokolade over vannbad og ringle over de avkjølte sconsene. Dryss på litt Maldonsalt om du vil, og la sconsene hvile til sjokoladen er stivnet. Så er det bare å hive seg over herlighetene!

TIPS 1: Det går også fint å bruke isskje/cupcakeskje til å “sette” sconsene på bakepapiret. Spesielt hvis du IKKE tilsetter mer mel og bare jobber med den litt klissete deigen. Sconsene blir da nesten mer som cookies – de flyter veldig ut og blir ganske flate, men fremdeles gode på smak.

TIPS 2: Snickers-sconsene kan fryses.

Oppskriften er inspirert av Snickers Scones på Bake at 350.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.