bilde av to skiver squashkake
Bakst, Kake

Supersaftig squashkake

Du kan kanskje ikke se det på utseende, men denne squashkaka har skjulte talenter. Den kan blant annet få meg til å spise kake til frokost, og det er noe jeg overhodet ikke gjør (selvsagt med noen velvalgte unntak). Egentlig synes jeg formkake er usexy og krydderkake er bare SÅ 70-tallet, men det likevel noe her som kan overbevise selv den mest stannhaftige kakemotstander. Bak det uskyldige utseende skjuler det seg deilige kryddersmaker og et saftig indre som uten problemer vil bestå plystretesten. Og så har vi jo ostekremen, da… Ah… Det er rett og slett en “ulv-i-fåreklær”-formkake.

bilde av to skiver squashkake

Squashkake (1 brødform)

200 g hvetemel
1/4 ts salt
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/2 ts malt kanel
1/8 ts malt muskatnøtt
1/8 ts malt nellik
150 g hvitt sukker
50 g demerara sukker
100 g egg (2 små egg)
100 ml solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt
175 g revet squash (med skallet)
40 g valnøtter, grovt hakket

Sett stekeovnen på 150 grader. Smør en vanlig brødform med smør eller olje og dryss med mel eller semulemel.

Sikt alt det tørre (mel, salt, natron, bakepulver og krydder) i en stor bakebolle. Bland inn alt sukkeret. Pisk eggene i egen bolle og bland sammen med melblandingen. Tilsett olje, vaniljeekstrakt og revet squash og rør om til alt er godt blandet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-krok om du har det. Rør til slutt inn grovhakkede valnøtter.

Hell kakerøren i den smurte brødformen og stek midt i ovnen i 60-75 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Når pinnen trekkes ut av formen skal den være ren – da er kaka ferdig. La squashkaka avkjøles minst 20 minutter i formen før den veltes ut på rist og avkjøles helt.

Formkake med squash og ostekrem

Ostekrem
200 g philadelphiaost, romtemperert
1 dl melis
1-2 ts sitronsaft
Revet skall av en halv sitron

Ha ost, melis, sitronsaft og sitronskall i en bolle og bland sammen med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Når kremen er jevn smøres den på toppen av den avkjøle squashkaka. Så er det bare å nyte hverdagskaka til frokost, lunsj, mellommåltid, kveldsmat, kaffemat – når som helst, egentlig…

TIPS: For syns skyld kan jeg nevne at godt pakket inn i plastfolie kan squashkaka holde seg god og spiselig i 10-14 dager, men uansett vil den nok ikke overleve så lenge…

Oppskriften på squashkaka har jeg fått fra min venninne Bjørg som har den fra Rachel Allens bok “Bake” fra 2008. Ostekremen er Bjørgs “påfunn ;-)

4 Comments

  1. Hei, denne skal jeg lage :) Men har du forsøkt å lage denne kaka i langpanne? Holder det å doble? Hvor lang steketid tror du ca?

    • ENEstående Mat

      Hei Ellen! Til en liten langpanne vil jeg doble. Til en stor kanskje gange med 3. Har ikke prøvd selv. Steketiden bør ikke være veldig annerledes. Sjekk med kakepinne når det nærmer seg. Lykke til!

  2. Nam! Nettopp tatt kaka ut av ovnen! Måtte smake en liten bit da det duftet så deilig av krydder. Den var alldeles nydelig! Gleder meg til å prøve den med kremen i tillegg! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.