blondie med bringebær, hvit sjokolade og blåbær
ENEstående Mat, Kake

Kaker, mai og festbonanza

Som mange vet er jeg stolt sørlending på min hals, men det som kanskje ikke fullt så mange er klar over er at jeg også har en fortid som vestlending. I hele 5 år kalte jeg Stavanger for “hjem”, drakk Tou (motvillig, men dog) og spiste pølser fra byens store stolthet, slakter Idsø.

En ting jeg oppdaget i løpet av min fartstid som “siddis”, var at kakebordene på Vestlandet ikke er til å kimse av. Der holder det ikke med én kake til kaffen, det kan jeg love deg, og aller helst skal alles favoritter være representert. Det mest ekstreme tilfellet jeg var borti var i et bryllup hvor jeg talte ikke mindre enn 22 forskjellige kaker. Det tilsvarte omtrent en halv kake per gjest…

Kaker, mai og festbonanza

Jeg er ikke født inn i en sterk bedehuskultur (hvor jeg antar det finnes mye kake) og det er langt mellom hver kakemons i mitt eget slektstre, så jeg får litt hetta over å se for mye krem og sukkerbunn samlet på et sted. Likevel har jeg valgt å samle sammen noen av mine favorittkaker til inspirasjon for denne måneden vi nå går inn i, med konfirmasjoner, nasjonaldagen, pinse, starten på bryllupssesongen osv. Du behøver på ingen måte lage alle sammen, men du står selvsagt fritt til å gjøre det som passer deg best. Jeg vil tro det finnes en og annen vestlending der ute som vil føle på akkurat dét behovet…

Ostekake med bringebær og browniesbunn

Stykke med ostekake med browniesbunn

Gulrotkake med sjokoladekrem 

gulrotkake med hasselnøtter og sjokolade

(og en litt mer tradisjonell gulrotkake)

Gulrotkake med ekstra ostekrem

Squashkake med ostekrem

bilde av to skiver squashkake

Minipavlova med lakris, sjokoladekrem og jordbær

Bilde av to minipavlova med krem og jordbær

Oreo-ostekake

ostekake med oreokjeks

Blondie i rødt, hvitt og blått

blondie med bringebær, hvit sjokolade og blåbær

Håper at en eller flere av kakene falt i smak. Og trenger du mer inspirasjon så kan du sjekke ut denne linken hvor alle kakeoppskriftene ligger samlet.

Hurra for mai og kakebonanza!

2 Comments

  1. Åh så masse godt! Har lyst til å lage blondie og squashkake og ostekaken, aller helst med en gang :D

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.