blondie med bringebær, hvit sjokolade og blåbær
Bakst, Kake

“17. mai blondine” – blondie med bringebær og blåbær

Det kunne vært meg det var snakk om her. Jeg er jo blond og litt over middels glad i nasjonaldagen vår. Når skolemusikken ljomer i gatene rykker det i den gamle marsjfoten min. Jada, jeg har vært skikkelig “band geek”!

blondie-kake med bringebær og blåbær

Det jeg snakker om her er den lyse søstra til brownien. En myk og deilig kladdete kake som har kledd seg i rødt, hvitt og blått for anledningen. Denne godsaken smelter på tunga og gjør at du skulle ønske det var 17. mai hver eneste dag. Hipp, hipp hurra!

Blondie med bringebær og blåbær – “17. mai blondie” (23×23 cm form)

150 g hvit sjokolade, grovt hakket
125 g smør
150 g sukker
2 egg
1, 5 ts vaniljeekstrakt
200 g hvetemel
En klype salt
100 g blåbær
100 g bringebær

Forvarm stekeovnen til 170 grader. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad. Tilsett sukkeret og rør til alt er blandet. Det kan være det ser ut til å skille seg, men det gjør ikke noe. Ha massen over i en bakebolle og tilsett 2 egg og vaniljeekstrakt. Bruk håndmikser og visp raskt sammen slik at ikke eggene koagulerer. Ha i mel og salt og bland godt. Rør til slutt blåbærene forsiktig inn i røren.

blondie-kake med bringebær og blåbær

Gni formen inn med smør og dryss på litt mel. Hell av overflødig mel. Det går fint an å kle formen med bakepapir også. Hell røren over i den smurte formen og fordel jevnt. Dytt bringebærene delvis ned i røren før formen settes inn i stekeovnen.

Stek i 35-40 minutter til kaken er gylden og fremdeles myk i midten. Avkjøl helt før blondinen deles opp i ruter. Ønsker du å pynte enda mer ha på et lite dryss med melis sammen med litt friske bær.

PS: Det fullt lovlig å lage denne kaken utenom 17. mai også ;-)

Inspirasjonen til oppskriften fant jeg i The Hummingbird Bakery-kakeboken.

8 Comments

  1. Mmmm. Den så god ut! Må nok prøves :)

  2. Så veldig god ut! Kanskje jeg blir nødt til å prøve den til 17.mai :)

  3. Kan denne kaken fryses ned, tror du? Eventuelt, hvor mange dager holder den seg i kjøleskapet?

    • ENEstående Mat

      Jeg har ærlig talt ikke testet hverken frysing eller lang oppbevaring (kaken forsvinner som dugg for solen…). Pga bærene vil jeg tro at 2-3 dager er maks tid i kjøleskapet. Selve kaken burde tåle frysen (brownies blir gjerne bedre av en tur i kulden), men igjen er jeg litt usikker pga bærene… Beklager at det ikke er noe konkret svar. Du må bare prøve deg fram. Og du må gjerne dele erfaringene dine her :-)

  4. Blondie med blåbær skal absolutt testes. Selv pleier jeg å lage en sunnifisert versjon med smak av peanøtt, kjempegodt :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.